Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, σε όλα τα σχολεία της Λευκάδας!

Την τιμητική τους όπως κάθε χρόνο έχουν τα πρωτάκια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας τους ζωής, αλλά και οι μαθητές που έρχονται αντιμέτωποι με τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος! To υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί και για πρώτη φορά έχουν προσληφθεί εγκαίρως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι κάνουν λόγο για 4 χιλιάδες κενές θέσεις.

Τον αγιασμό τέλεσε στο 2ο Δημοτικό Σχολείo ο πάτερ Αθανάσιος και στην συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου στους μαθητές.

Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία της Τροχαίας στο σχολείο, όπου ο Διοικητής Τροχαίας  Λευκάδας κος Κ. Κοτρώτσος μίλησε στα παιδιά για τα νέα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία και την ασφάλειά τους . Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν τροχονόμοι έξω από τα σχολεία το πρωί κατά την προέλευση αλλά και το μεσημέρι στην αναχώρηση των παιδιών.

Στην συνέχεια μοιράστηκε στα παιδιά το ενημερωτικό φυλλάδιο της Τροχαίας για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών στο δρόμο, όπου και εμείς οι γονείς οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας περισσότερο!

Με τις ευχές για μια καλή σχολική χρονιά από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Μαρούση έτρεξαν τα παιδιά στις τάξεις τους να παραλάβουν τα βιβλία για την νέα χρόνια.

Να ευχηθούμε και εμείς με την σειρά μας καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!