Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η “μάχη” ανάμεσα στους δύο τιτλούχους των διοργανώσεων της ΕΠΣ Π-Λ της σεζόν 2016-2017, τον πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας Παλλευκάδιο και τον Κυπελλούχο Απόλλων Πάργας, ανέδειξε τον υπερπρωταθλητή που δεν είναι άλλος από τον Παλλευκάδιο. Η ομάδα του Γιώργου Κατηφόρη που προετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή της στην Γ’ Εθνική, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο στο δημιουργικό κομμάτι, βελτίωσε την απόδοσή της, απέκτησε ρυθμό στο παιχνίδι της και αξιοποιώντας μία από τις καλές φάσεις που έφτιαξε κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ που στάθηκε αρκετό για να της δώσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν σε επίπεδο ΕΠΣ Π-Λ. Ο τελικός του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Πρέβεζας και συγκέντρωσε ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων για την εποχή, είχε τον Παλλευκάδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή και τον Απόλλωνα Πάργας σε ρόλο κομπάρσου, γεγονός που εξηγείται φυσικά από το επίπεδο ετοιμότητας των δύο αντιπάλων (ο Παλλευκάδιος μετράει περισσότερες ημέρες προετοιμασίας).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παλλευκάδιος απείλησε με τον Φλούδα στο 15′ και ο Απόλλων με τον Βάσιο στο 40′. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της λευκαδίτικης ομάδας έπιασαν καλύτερη απόδοση και κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερες φορές τον Σκάρπο. Σε μία από αυτές, στο 67′, ο Κολοβός τροφοδότησε τον Μοράλες και αυτός νίκησε τον τερματοφύλακα της Πάργας σημειώνοντας το γκολ που έκρινε τον τελικό (1-0). Στο 73′ ο σκόρερ της συνάντησης απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του, ενώ στο 76′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γκόγκα για μαρκάρισμα στον Μοράλες.

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Καραπιπέρης, Στεριώτης (85′ Κτενάς), Τσέλας, Βλάχος, Τριάντος, Φλούδας, Αργυρός (60′ Δημητρίου), Κουμπής, Κολοβός, Κούτσικος (74′ Καρελής), Καταγής (55′ Μοράλες).

** Ο Γιώργος Κατηφόρης δεν είχε στην διάθεσή του τους δύο Βούλγαρους παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα και τους τραυματίες Χ.Ζ. Κοκόλη, Χ.Σ. Κοκόλη και Μουρεχίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ (Γ. Μουστάκας): Σκάρπος, Ευαγγέλου, Μπιστιώλης, Βάσιος, Γκόγκα, Ντίσιος, Παππάς, Ντάλλας (74′ Κιζίρογλου), Τσομπάι, Μηλιώνης, Βέκιος (46′ Γκλουτσάι).

Πηγή φωτό: atpreveza.gr