Επιβεβαιώθηκε σήμερα το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο γιατρός που ασκεί το λειτούργημά του στο Νοσοκομείο Λευκάδας εδώ και πολλά χρόνια κατηγορείται για συμμέτοχη στο σκάνδαλο με τα νοσοκομειακά επιθέματα όπου με τη συνεργασία φαρμακευτικών εταιριών ροκάνιζαν για τα καλά το δημόσιο χρήμα!

Συγκεκριμένα σήμερα ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία εναντίον του γιατρού όπως έχει γίνει και σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας όπου διαπιστώθηκαν σωρεία παράνομων συνταγογραφήσεων.

Η αποφασιστικότητα από πλευράς Διοίκησης, 6ης ΥΠΕ αλλά και Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υπόθεση και γενικότερα για το χτύπημα της διαφθοράς στο ΕΣΥ είναι δεδομένη. Ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Υγείας  αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λευκάδας είναι η εκ νέου ηθικοποίηση του ΕΣΥ. Η ηθικοποίηση δεν είναι έννοια άδειου πουκάμισου όπως τονίστηκε αλλά έχει περιεχόμενο! Η ανοχή θα είναι μηδενική απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Εναντίον του γιατρού στο Νοσοκομείο Λευκάδας  θα ακολουθηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την απόλυση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός από την πειθαρχική μπορέι να ακολουθήσει και η ποινική και αστική διαδικασία που σημαίνει μήνυση και αγωγή εναντίον του.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο γιατρός θα κληθεί άμεσα σε απολογία και όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις όπως στην Καλαμάτα αναμένεται αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων και παραπομπή στα ανώτατα πειθαρχικά όργανα. Είναι εκατοντάδες οι γιατροί που συμμετείχαν στην Ελλάδα σε αυτό το φαγοπότι εις βάρος των ασθενών και του ΕΣΥ σύμφωνα με το ρεπορτάζ!

Άσχημα τα νέα για το Νοσοκομείο Λευκάδας να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα. Μένει να δούμε τώρα πως θα εξελιχθεί πραγματικά η όλη υπόθεση. Όσο για τις πολιτικές παρεμβάσεις θα περίμενε κανείς ότι θα απλωθεί αυτό το “αόρατο χέρι σωτηρίας”  από τον χώρο στον οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του preveposto.gr ήταν τελευταία ένθερμος και φανατικός οπαδός ο γιατρός. Τελικά όμως η παρέμβαση έγινε από παλιό και τελευταία πάλι συχνά εμφανιζόμενο στέλεχος του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lefkadaweb.gr και χωρίς το αποτέλεσμα που είχε κατά νου ο παλιός πολίτικος παράγοντας. Μένει να δούμε μήπως τελικά δεν περνάνε και όλα από το χέρι μας….

Εξελίξεις αναμένουμε σχετικά με την υπόθεση τις επόμενες ημέρες… και όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι της Υγείας θα πάρουν θέση.