Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, προβλέπεται μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμένει υψηλός , ως εκ τούτου παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί.

Οι κρατικές , οι περιφερειακές και οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται όλες  σ επιφυλακή.

Όλοι οι κάτοικοι ακολουθούμε τις οδηγίες που προβλέπονται , από την αρμόδια υπηρεσία και που συνοπτικά περιγράφονται κατωτέρω:

Η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

 Αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το πέταγμα γυαλιών σ εξωτερικούς- υπαίθριους χώρους κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 Ο Δήμος Λευκάδας εφιστά την προσοχή και στους κατοίκους – επισκέπτες του αστικού ιστού. Τα νοικοκυριά να είναι απολύτως προσεκτικά, πχ να μην ξεχνάμε σκεύη μαγειρικής στην φωτιά ή στο ρεύμα, να έχουν πυροσβεστήρα στο σπίτι τους κ.λ.π. Ανάλογη αυξημένη προσοχή να επιδείξουν κι οι επιχειρηματίες μας.

Επίσης να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητα στην είσοδο ή εντός των στενών δρόμων και αποκλείουμε έτσι την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και των νοσοκομειακών οχημάτων. Συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και εφαρμόζουμε τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ