Με αφορμή τη δήλωση της Κομισιόν ότι έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά», την οποία εξέδωσε για την υπόθεση Γεωργίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Σε μία δικαστική υπόθεση, θα περίμενε κανείς, η Κομισιόν να εκφράσει πρώτα απ’ όλα, την εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Αντί αυτού, από την αρχή των μνημονίων μέχρι σήμερα, όλοι οι θεσμοί της ΕΕ, με τρόπο συστηματικό που προσβάλλει την ίδια τη δημοκρατία, παρεμβαίνουν, υπονομεύουν και απαξιώνουν, τις όποιες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ, της οποίας να ενταχθούν 12 ΔΕΚΟ στα στοιχεία της Γενικής κυβέρνησης, και τα ελλείμματα αυτής της χώρας να μην πολλαπλασιαστούν, όπως επέβαλε παράνομα η Κομισιόν στην ΕΛΣΤΑΤ το 2010, πολλαπλασιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα ελλείμματα.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας της ΕΕ, που οι Στατιστικές Αρχές της να ενημερώνουν κατά προτεραιότητα την Κομισιόν και όχι τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Και δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ, όπου, όχι μόνο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αλλά και οι υπηρεσίες Δημοσίων Εσόδων καθώς και το λεγόμενο Υπερταμείο που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία, ενώ υποτίθεται πως είναι δήθεν ανεξάρτητα, στην πραγματικότητα να είναι υπόλογα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Αυτή είναι όμως η στρατηγική της Κομισιόν απέναντι στην Ελλάδα και συνεπώς θα υπερασπιστεί λυσσαλέα τα εντεταλμένα πρόσωπα για αυτές τις υπηρεσίες στη χώρα μας».

Λευκάδα

Τo ΓραφείοΤύπου