ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ, Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ INTERNET ΣΕ 47 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Ο βουλευτής ζητά να μάθει από τους υπουργούς με ποια κριτήρια δεν συμπεριέλαβαν το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  με την οποία ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας» και θα εφαρμοστεί σε 47 απομακρυσμένα νησιά της χώρας, εκτός των νησιών του Ν. Λευκάδας.

Καταλήγοντας ο κ. Καββαδάς τονίζει ότι  «κρίνεται  απαραίτητο να συμπεριληφθούν και οι κάτοικοι του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού στους δικαιούχους του προγράμματος» δεδομένου ότι και τα τρία νησιά του Ν. Λευκάδας δεν διαφέρουν από τα άλλα νησιά που περιλαμβάνονται στον πίνακα δικαιούχων που ορίζονται στην ΚΥΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοί τους οφείλουν να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες δωρεάν πρόσβασης στο internet  που προσφέρει το πρόγραμμα.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Για να δείτε την ΚΥΑ που εξαιρεί το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό από το πρόγραμμα πατήστε εδώ