Δε φθάνει που για 8 μέρες το μήνα δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος στο Νοσοκομείο Λευκάδας , με αποτέλεσμα  οι περιοχές  της Λευκάδας και μέρος της Αιτωλοακαρνανίας να παραμένουν  ακάλυπτες στα μέσα του καλοκαιριού από ειδικευμένο παθολόγο, ένα επιπλέον  πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην λειτουργία του  με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες και  κυρίως  στις λαϊκές  οικογένειες ,εάν τύχει  και αρρωστήσουν. Και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν …

Το ακτινοσκοπικό μηχάνημα του χειρουργείου που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση  ορθοπεδικών χειρουργείων από την Πέμπτη 13 Ιουλίου λόγω βλάβης τέθηκε εκτός λειτουργίας. Τα ορθοπεδικά περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, κατάγματα κτλ διακομίζονται πλέον στα νοσοκομεία Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων…. οδηγώντας ασθενείς  και συγγενείς πέρα από την  ψυχική και σωματική  τους ταλαιπωρία,  κυριολεκτικά  σε οικονομική ασφυξία.

Πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έχει «φάει τα ψωμιά του» αφού είναι κατασκευασμένος προ 25ετίας, είχε ξαναπαρουσιάσει βλάβη πριν από ένα μήνα όπου και επισκευάστηκε , απ’ ότι  φαίνεται , προσωρινά.

Την ίδια στιγμή  που ο  ιδιωτικός τομέας υγείας έχει τον πιο υπερσύχρονο ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό που  έχει δημιουργήσει η εξέλιξη της επιστήμης  και της   τεχνολογίας, τα δημόσια νοσοκομεία αργοπεθαίνουν και οι υγειονομικοί  καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας με πεπαλαιωμένα,  κακοσυντηρημένα και ελλιπέστατα  ιατρικά μηχανήματα.

ΚΑΜΙΑ  ΑΝΟΧΗ  ΣΤΑ  ΨΕΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΟΤΙ  ΤΑΧΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ !

Βρισκόμαστε στο μισό του χρόνου και ήδη  έχει  εξαντληθεί το 90% του  ετήσιου προϋπολογισμού. Παραγγελίες αντιδραστηρίων έχουν παγώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και «κλειστών προϋπολογισμών» με ανεπαρκή όρια δαπανών με αποτέλεσμα να μη γίνονται  αναγκαίες εξετάσεις σε ασθενείς που τις έχουν ανάγκη  και είναι τραγικό το γεγονός  οι υγειονομικοί  να βάζουν το χέρι στη τσέπη για αναλώσιμα υλικά προκειμένου στοιχειωδώς να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

ΚΑΝΕΙΣ  ΝΑ   ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ   ΜΕ   ΤΗΝ   ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ   ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ   ΤΟΥ   ΛΑΟΥ !

Το ζήτημα της υγείας είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό ή τεχνικό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή  της η Διοίκηση του νοσοκομείου η οποία εκπροσωπεί και εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης . Είναι πολιτική και ταξική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να χρεοκοπήσει πλήρως ο λαός μας, να εμπορευματοποιηθεί η υγεία,  η παιδεία,  και η  πρόνοια. Είναι πολιτική και ταξική επιλογή , οι δημόσιες δομές να δουλεύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια   και με το λιγότερο δυνατό οικονομικό  κόστος για το κράτος, έτσι ώστε να περισσεύουν χρήματα  και με αυτά  να διευρύνουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτούς υπερασπίζονταν και υπηρετούσαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις αυτούς  και η σημερινή κυβέρνηση!! 

Απαιτούμε:

  • Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό !
  • Άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της παθολογικής κλινικής όλες τις μέρες του μήνα, 24ωρες το 24ωρο !
  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με νέο σύγχρονο εξοπλισμό για να λειτουργούν με ασφάλεια τα νοσοκομεία.

Αγωνιζόμαστε  για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής ώστε να καλυφθούν όλα τα τμήματα και κλινικές.
  • Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, εργολαβικοί, ΟΑΕΔ, με ατομικές συμβάσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν όλες  οι πληρωμές των ασθενών.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία που είναι και η αιτία της τραγικής κατάστασης που βιώνουν υγειονομικοί, ασθενείς και λαός.

ΤΟ Δ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ