Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών γνωστοποίησε η διοίκηση του Τηλυκράτη, ενώ ένας ακόμα σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, έχει συμφωνήσει και θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα. Οι δύο που υπέγραψαν για την έναρξη της συνεργασίας τους με την ομάδα της Λευκάδας είναι οι Νίκος Βασίλας και Γιάννης Μπαλογιάννης, ενώ αυτός που θα υπογράψει από μέρα σε μέρα είναι ο Ηλίας Γκίκας. Μετά και το τριπλό αυτό “χτύπημα” το ρόστερ της λευκαδίτικης ομάδας αριθμεί πλέον 20 αθλητές και υπάρχει η προοπτική αυτοί να γίνουν 25-26.

Βασίλας

Ο γεννημένος το 1996 Νίκος Βασίλας, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και ήταν στο στόχαστρο του Τηλυκράτη από πέρυσι. Οι προσπάθειες της διοίκησης της λευκαδίτικης ομάδας δεν καρποφόρησαν σε καμία από τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, κάτι που έγινε τώρα. Ο Αρτινός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Σκουφά Κομποτίου, ΑΕ Καραϊσκάκης και Αμβρακία Κωστακιών είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες (μεταξύ των οποίων και ο Παλλευκάδιος) και χθες είπε το “ναι” στον Τηλυκράτη. Με την απόκτησή του ο Ανδρέας Παντζιαράς θα έχει πλέον δύο πολύτιμες λύσεις για την αριστερή πλευρά της άμυνας, τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Νίκο Βασίλα και φυσικά τον πολύπειρο Σπύρο Καταγή.

Μπαλογιάννης

Ο Γιάννης Μπαλογιάννης που γεννήθηκε το 1997 κατάγεται από την Λάρισα, είναι μεσοεπιθετικός και αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Χείμαρρο Μαρμαρίνης, στην συνέχεια βρέθηκε στον Τοξότη και από εκεί μετακόμισε στους Νέους της ΑΕΛ το 2014, ενώ ως ημιεπαγγελματίας συμμετείχε με την Λάρισα σε τρία ματς Β’ Εθνικής. Ο νεαρός παίκτης είχε κεντρίσει την προσοχή του Ανδρέα Παντζιαρά από το φιλικό που διεξήχθη πριν από 14 μήνες ανάμεσα στον Τηλυκράτη και το Βελισσάριο Ιωαννίνων, ενώ η μετακόμισή του στον Εθνικό Φιλιππιάδας την περίοδο που ολοκληρώθηκε βοήθησε στην καλύτερη παρακολούθησή του από τον προπονητή του Τηλυκράτη.

Γκίκας

Ο παίκτης που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θεωρείται “κλεισμένος” είναι ο Ηλίας Γκίκας. Ο 25χρονος αριστερός μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και πίσω από τον προωθημένο επιθετικό, είχε προτάσεις από ομάδες της περιοχής της Μαγνησίας, παρ’ όλα αυτά πείστηκε από την φιλοσοφία των ανθρώπων του Τηλυκράτη και τους στόχους που έχει η ομάδα και δέχτηκε να γίνει μέλος της. Η συνάντησή του με τον Ανδρέα Παντζιαρά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να έχει η συγκεκριμένη υπόθεση θετική έκβαση για τον Τηλυκράτη, ενώ αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι δύο πλευρές βρισκόταν σε συζητήσεις το τελευταίο τρίμηνο, αφού η πρώτη κρούση στον παίκτη είχε γίνει τον Απρίλιο στο περιθώριο του ματς Τηλυκράτης-Ρήγας Φεραίος. Ο Γκίκας μετά τους Νέους Αθλητές Νίκης στο τοπικό πρωτάθλημα και την ΑΕ Διμηνίου, βρέθηκε στον Βατανιακό και ακολούθησε ο Ρήγας Φεραίος. Μετά έπαιξε σε Πύρασο και Δωτιέα Αγιάς και επέστρεψε στον Ρήγα Φεραίο από τον οποίο έχει πλέον αποχωρήσει.