Την καλή παράδοση του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας στα σύνθετα αγωνίσματα έρχεται να συνεχίσει ο αθλητής Κων/νος Φυτόπουλος, αφού μετά τη Θάλεια Ζακυνθινού (2013: ασημένιο, 2014: χρυσό) και το Θεόφιλο Ροντογιάννη (2014: ασημένιο) κατακτά και αυτός μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά χάλκινο.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας σε δύο αγωνιστικές ημέρες. Ο Κων/νος, στην παρθενική του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας,  έκανε ρεκόρ σε τρία από τα έξι αγωνίσματα και έφτασε κοντά στο ρεκόρ του στα άλλα τρία.

Αναλυτικότερα, ρεκόρ σημείωσε στο ύψος (1,62μ), στο ακόντιο (36,38μ) και στα 1000μ (3:05:25), μετά από ένα συγκλονιστικό και άκρως ανταγωνιστικό αγώνα, ενώ σημείωσε 15’’ 07 στα 100μ εμπ, 5,54μ στο μήκος και 11,28μ στη σφαιροβολία, συγκεντρώνοντας 4051 βαθμούς, 206 περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ του.

Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από το συγκεκριμένο αθλητή, αφού και οι δυνατότητές του αλλά και το ήθος και η σεμνότητά του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει ακόμη μια χρονιά στην κατηγορία αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο Πανελλήνιο συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά και η αθλήτρια του Γιάννη Πολίτη, Ζωή Ζακυνθινού στα 150μ η οποία μετά από μια δύσκολη, προπονητικά, χρονιά βελτιωνόταν συνεχώς, όμως με χρόνο 21’’ 34 δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Με αυτό το Πρωτάθλημα κλείνει η αγωνιστική σεζόν για το Γυμναστικό και η μόνη αθλήτρια που συνεχίζει προπόνηση είναι η Γεωργιάννα Ιωακειμίδου, η οποία καλείται να δώσει τον καλύτερο εαυτό της αγωνιζόμενη με την Εθνική Ομάδα Π/Κ στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου στις 3 Αυγούστου στη Σπάρτη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 08 και 09/07/2017, η Γεωργιάννα Ιωακειμίδου και ο Κων/νος Ζαμπέλης συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στην Κατερίνη. Οι δύο αθλητές δεν βρέθηκαν στην καλύτερη μέρα τους και η Γεωργιάννα μετά από καλά άλματα, έχασε στις λεπτομέρειες το 1,68 και με επίδοση 1,64μ κατετάγη τελικά 6η, ενώ ο Κων/νος με καλύτερο άλμα στα 5,81μ δεν κατάφερε να περάσει στον απογευματινό τελικό.