Πόσες ανοησίες αντέχει τελικά ένας τόπος; Πολλές από ότι φαίνεται γιατί τελευταία όπως όλα δείχνουν έχουν συσσωρευτεί. Σωστά τα περιγράφει ο Δημοτικός σχολιαστής στο aromalefladas.gr όσον αφορά τις ανοησίες και τα παγκάκια, επί τη ευκαιρία θα προσθέσουμε και εμείς άλλες λίγες, στα γρήγορα όμως γιατί έχουμε βαρεθεί να λέμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ιδία και τα ιδία και κλασσικά να ακούμε τις ίδιες δικαιολογίες γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Δεν λέμε να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου γιατί προφανώς και δεν μπορούν, αλλά τα της καθημερινότητας εκεί θα περίμενε κάποιος λίγο περισσότερη ευαισθησία….

Ας μιλήσουμε λοιπόν για πολλοστή φορά για τις εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταπατούν όλο το καλοκαίρι τις παραλίες μας και για τα ιστορικά μνημεία, τους Μύλους, που έχουν μετατρέψει οι τουρίστες μας σε τουαλέτες!

Δεν είναι ακόμα η ώρα να αναφερθούμε στο τι θα μπορούσε να γίνει στην περιοχή, ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον αλλά να δοθεί και στους επισκέπτες της περιοχής ο χώρος να ασκούν τις δραστηριότητες τους νόμιμα. Οι Λευκαδίτες να έχουμε έσοδα και τα ιστορικά μνημεία να απολαμβάνουν επιτελούς τον σεβασμό που τους αξίζει….

Μην ξεχνάμε και τα φώτα στα δέντρα στην παραλία… Δεν θα υποτιμήσουμε την σπουδαιότητα του να φωτιστούν τα δέντρα στην παραλία, γιατί και αυτό χρειάζεται. Όλα είναι όμως θέμα προτεραιοτήτων και πως αντιλαμβάνεται κανείς το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης γενικότερα… Αφού όμως μας κάνουν like στο Facebook για τα φώτα στα δέντρα, τι άλλο να θέλουμε!

Να μιλήσουμε  και για την αφισορύπανση με την Δημοτική Αρχή να πρωτοστατεί!

Να θυμίσουμε τις μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις για το πώς θα την καταπολεμήσουν, για να καταλήξουν ο μεγαλύτερος παραβάτης!  Αυτά προς το παρόν, μην το παρακάνουμε για σήμερα και χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα….

Προφανώς και η Δημοτική Αρχή από τα like στο Facebook συμπεραίνει το πόσο αποτελεσματική και αρεστή είναι ακόμα στους πολίτες! Όταν σου αρέσει να like-ιζεις αυτά συμβαίνουν…. Να συμπληρώσουμε και εμείς άλλο ένα σχόλιο που βρήκαμε σχετικά με την αφισορύπανση.

“Ένα τεράστιο μπράβο στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας καθώς και τον αντιδήμαρχο Markos Nikitakis που ενώ τα προηγούμενα χρόνια φρόντισαν να ξηλώσουν όλες τις πινακίδες καταλυμάτων (που πληρώνουν 0,5 Επί του τζίρου και τα αυξημένα δημοτικά τελη) επειδή ήταν παράνομες, μη βάζοντας ποτέ σχεδόν πουθενά τους πίνακες που υποσχέθηκαν, φροντίζουν ωστόσο με απίστευτη αφισορυπανση των δικών τους εκδηλώσεων και μάλιστα πάνω στις πινακίδες του ΚΟΚ. Εδώ φυσικά δεν υπάρχουν πρόστιμα ε; Και πάλι ΝΤΡΟΠΉ σας για άλλη μια φορά άλλα λέμε άλλα κάνουμε….”

Όσο για την «βελτιωμένη αισθητική της παραλίας» στον δρόμο περιπάτου κατά μήκος της λιμνοθάλασσας…. ότι και να πούμε είναι λίγο! Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!

Για να μην μιλήσουμε για τους θάμνους στην άκρη του δρόμου τους οποίους πλήρωσαν οι Λευκαδίτες πολίτες και ποτέ δεν φύτρωσαν…. θα φταίει η μεριά, το χώμα…. κάτι άλλο θα φταίει, είναι και δύσκολο σημείο….. Βέβαια ο νυν Δήμαρχος «ξέχασε» να αναζητήσει ευθύνες εκεί που αναλογούν… μην χαλάσουν τις καρδιές τους…

Ακολουθεί το σχόλιο από το aromalefkadas.gr

«…Η προσπάθεια για τη βελτίωση της αισθητικής στην παραλία της Λευκάδας συνεχίζεται. Φωτίστηκαν τα δένδρα της πλατείας της παραλίας», γράφει ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του στο facebook. Και σπεύδουν οι φίλοι του, να τον επαινέσουν, που επιτέλους έλυσε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα!

Ήταν πράγματι βραχνάς ο φωτισμός των δέντρων της παραλίας! Χρόνια τώρα το πρόβλημα ταλάνιζε το νησί. Κοιμόμαστε και ξυπνούσαμε με την έννοια του. Πότε θα φωτιστούν τα δέντρα της παραλίας! Κάπως έτσι το αξιολόγησε και το ιεράρχησε ο δήμαρχος, για να κάνει ανάρτησή για ένα τόσο επουσιώδες θέμα, σε ένα νησί που έχει πλήθος σοβαρών και πραγματικών προβλημάτων. Κάπως έτσι το αξιολόγησαν και οι φίλοι του που έσπευσαν να κάνουν like!

Λίγα μέτρα παραπέρα, από την κατά τη δήλωση του δημάρχου «βελτιωμένη αισθητική της παραλίας», στον δρόμο περιπάτου κατά μήκος της λιμνοθάλασσας, τοποθετήθηκαν πρόσφατα παγκάκια. Ο μέγας της αισθητικής «τοποθετητής», τα έβαλε έτσι, ώστε, όποιος κάθεται, να έχει μπροστά στα μάτια του την κίνηση του δρόμου που ενώνει την πλωτή γέφυρα με την πόλη. Ένα χάος δηλαδή. Αν τα παγκάκια είχαν μέτωπο προς τη λιμνοθάλασσα και τους Μύλους θα ήταν καλύτερα και από αισθητική και από χρηστική άποψη.

Στην περιοχή όμως η ανοησία συνεχίζεται. Δίπλα, μα ακριβώς δίπλα, σε απόσταση αναπνοής από δυο παγκάκια, τοποθέτησαν και κάδους απορριμμάτων. Έτσι για να συμπληρώνεται η αισθητική και «οσμιστική» παρέμβαση. Όποιος κάθεται δηλαδή, εκτός από την ατελείωτη ουρά αυτοκίνητων που θα παρακολουθεί, θα έχει συντροφιά και μπόλικη… «μπαφάδα»!

Και οι αισθητικές παρεμβάσεις συνεχίζονται…

Ο Δημοτικός Σχολιαστής