Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27&28 Ιουνίου στην πλατεία του Μαρκά το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, για την ανάδειξη και την προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας. Φέτος με Θέμα «Τα όσπρια της Λευκάδας» στη Μνήμη της Λευκαδίτισσας συγγραφέως και μαγείρισσας, Εύης Βουτσινά.

Η πλατεία του Μαρκά πλημμύρησε κυριολεκτικά με κόσμο που ήρθε από κάθε γωνιά του νησιού καθώς και με πολλούς επισκέπτες που ήρθαν να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα και τις νέες δημιουργίες των παραγωγών. Το γευστικό διήμερο πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες ομιλίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης καθώς πραγματοποιούνται και εργαστήρια μαγειρικής όπου σεφ παρουσιάζουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις για την Λευκαδίτικη κουζίνα.

Μπορεί να μην έχουν λείψει και κάποια παρατράγουδα σχετικά με την διοργάνωση του Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας. Σίγουρα χωράει βελτίωση, αυτά όμως είναι θέματα που μπορούν για την επομένη χρονιά να διορθωθούν. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας αξίζει να γίνει θεσμός που θα στηρίζεται από τις Αρχές του νησιού και όταν θα λείψουν τα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Καλό είναι λοιπόν Δήμος και Περιφέρεια να μεριμνήσουν για αυτό έγκαιρα και να το συμπεριλάβουν στις δραστηριότητες που στηρίζουν οικονομικά.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές , στους παραγωγούς και βεβαίως στους εθελοντές για ένα πολύ ωραίο και γευστικότατο αποτέλεσμα!