Σας ενημερώνουμε ότι μετά την νέα εξαγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), για αποκλεισμό των αμαξοστασίων της καθαριότητας όλων των Δήμων από Δευτέρα 26/06 έως και Τετάρτη 28/06 καθώς και για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29/06, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Κατά τις ημέρες αυτές, δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, το προσωπικό ασφαλείας θα καλύψει μόνο ευαίσθητες περιοχές (Νοσοκομείο , Γηροκομείο, σχολεία ).

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες του Δήμου μας, να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων.

 

Επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά τα κατωτέρω μέτρα πρόληψης στην περίπτωση που δεν γίνεται σωστή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων.

  • Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων , δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα ( χαρτιά, γυαλιά , πλαστικά , κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι , έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.
  • Συνιστάται οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν,
  • Επιπρόσθετα συνίσταται η συλλογή απορριμμάτων σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ