Άλλη μια χρονιά ο Ορφέας Λευκάδας κάνει την διαφορά και αυτό το απέδειξε εκ νέου την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 με την ετήσια καλοκαιρινή παράσταση της Μουσικής Σχολής (κιθάρα, πιάνο, βιολί, μαντολίνο). Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω έλλειψης χώρου τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Χιλιοειπωμένο αλλά δεν γίνεται να μην εστιάσουμε στο μείζον πρόβλημα που είναι η έλλειψη χώρου για τις εκδηλώσεις στην Λευκάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε φέτος στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου με γονείς να περιμένουν στο όρθιο να δουν τα παιδιά τους, κόσμο να μπαινοβγαίνει, καμία τεχνική υποστήριξη….

Ωστόσο τα παιδιά της Μουσικής Σχολής εκτέλεσαν διάφορα κομμάτια με κιθάρα, πιάνο, βιολί ή μαντολίνο και εντυπωσίασαν γονείς και φίλους με τις επιδόσεις τους.

Και ενώ τα παιδία έδωσαν εκ νέου τον καλύτερο τους εαυτό, οι Αρχές δεν φαίνεται να κάνουν το ίδιο, ώστε να βρεθεί επιτέλους μια λύση για αυτόν τον άστεγο πολιτισμό! Να θυμίσουμε την Πανιώνια Διήμερη Πολιτιστική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες στην Λευκάδα. Διάφοροι Λευκαδίτες και φορείς έθεσαν το θέμα αλλά έκτοτε πέρα από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις δεν έχουμε ακούσει κάτι. Όχι πως δια μαγείας θα λυθεί το ζήτημα, αλλά κάτι, μια πρωτοβουλία, μια ενημέρωση για το που βρισκόμαστε.

Μόνιμα σε αναζήτηση για χώρο τα πολιτιστικά σωματεία θα συνεχίσουν και φέτος να βολεύουν μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες όπου βρουν…  Με αυτή την νοοτροπία μεγαλώνουν τα παιδιά και μετά ζητάμε και τα ρέστα!

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα παιδιά και στους δασκάλους για την υπομονή και πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Υπεύθυνοι καθηγητές είναι: Βανέσσα Αθανασίου(βιολί), Μαρία Γιαννικοπούλου(κιθάρα) , Δημήτρης Γιαννικόπουλος(κιθάρα), Χάρης Οικονόμου(κιθάρα), Ελένη Περδικάρη(πιάνο), Κώστας Τσίντζας(μαντολίνο)