Τα 50 χρόνια της γιόρτασε η Νέα Χορωδία Λευκάδας με μία επετειακή παράσταση την Τετάρτη, 13 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Θέατρο για να παρακολουθήσει και να υποστηρίξει την Νέα Χορωδία που χόρεψε με την ψυχή της. Προσκεκλημένη κι ενεργή αρωγός στην μεγάλη επέτειο κι η Αγιομαυρίτικη Παρέα, η παρουσία της οποίας καταχειροκροτήθηκε! Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν έγινε «προσκλητήριο απόντων» με την αναφορά των ονομάτων των χορευτών του σωματείου που δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή, ενώ μετά την εκφώνηση του κάθε ονόματος, ένα παιδί άφηνε από ένα μπαλόνι να φεύγει ψηλά…

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ακόμη, ήταν όταν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας (δια του αντιπροέδρου του) απένειμε στην Νέα Χορωδία για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, την ανώτατη διάκριση που είναι ο «χρυσός σταυρός». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν τίμησαν με την παρουσία τους την γιορταστική επέτειο του ιστορικού σωματείου ο απερχόμενος αλλά κι ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας, ούτε ο βουλευτής αλλά ούτε και ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης!

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: fortsalefkada.gr