Στις 29 και 30 Μαΐου 2017, κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Καθηγητή κ. Ιωάννη Δραγώνα και τον Αντιπρόεδρο, Καθηγητή κ. Θανάση Καλαφάτη, επισκέφθηκαν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα, προκειμένου να ορκίσουν τους απόφοιτους του πρώην Τμήματος Ε.Π.Δ.Ο. (Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία) και να επιληφθούν θεμάτων που συνδέονται τόσο με την προαγωγή του διδακτικού και ερευνητικού έργου του Τμήματος της Λευκάδας, όσο και με τη λύση του στεγαστικού ζητήματος που αντιμετωπίζει κατά οξύ τρόπο το Ίδρυμα στον Νομό.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη- συνάντηση στο Δημαρχείο Λευκάδας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να εξετασθεί η πορεία του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα στη Λευκάδα. Εκ μέρους του ΤΕΙ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Ι. Δραγώνας και ο Αντιπρόεδρος Α΄κ. Θ. Καλαφάτης και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Μ. Νικητάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ.Γκογκάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θ. Περδικάρης, Γ. Φιλίππου, Φ. Κούρτης και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Π.Προκοπίου. Έγινε διεξοδική συζήτηση και συμφωνήθηκαν τα κοινά βήματα ενεργειών, ώστε να αρθούν σύντομα οι νομικές δυσκολίες που υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου (Ο.Τ. 305).

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και άψογη οργάνωση η ορκωμοσία των αποφοίτων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας παρουσία επαγγελματικών, πνευματικών παραγόντων, του Κλήρου και εκπροσώπων της Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης, των καθηγητών του ΤΕΙ και πλήθους κόσμου. Τα πτυχία επιδόθηκαν από τους εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής και τους καθηγητές του Ιδρύματος μέσα σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Μετά την ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση- συζήτηση του κλιμακίου της Δ.Ε. με τους καθηγητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους εκπροσώπους των φοιτητών σε αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα. Στη συνάντηση αυτή,  από τη μεριά των εκπροσώπων της Δ.Ε. αναλύθηκαν οι στρατηγικοί στόχοι του Ιδρύματος και έγινε η εξειδίκευση τους σε τοπικό επίπεδο, ενώ από την άλλη έγινε απολογισμός του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Τμήματος στη Λευκάδα. Στη συζήτηση, έλαβε μέρος το σύνολο των καθηγητών και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΤΕΙ σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της διοίκησης, διδασκαλίας και έρευνας.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, συνάντηση του κλιμακίου της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλκιά. Η συνάντηση αφορούσε την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος. Έγινε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και επισημάνθηκαν οι κύριες αιτίες της πολύχρονης καθυστέρησης του στεγαστικού προβλήματος. Χρήσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με το Βουλευτή Λευκάδας, κ. Θ. Καββαδά, ο οποίος συντρέχει την όλη προσπάθεια του ΤΕΙ.

Αργότερα, το κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αν. Καθηγήτριας, κ. Χριστίνας Μπενέκη επισκέφθηκε στο Επισκοπείο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας, κ. Θεόφιλο. Στη συνάντηση υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά στο στεγαστικό πρόβλημα. Ο Σεβασμιώτατος επέδειξε την πρόθεσή του να ασκήσει κάθε μορφής επιρροής, ώστε να λυθεί έγκαιρα το πρόβλημα της στέγασης.

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής παρέθεσαν γεύμα στους ηλικιωμένους τρόφιμους του Γηροκομείου Λευκάδας και συζήτησαν μαζί τους, υποσχόμενοι να είναι πάντα στο πλευρό τους αξιοποιώντας την ερευνητική και πολιτιστική δυνατότητα του ΤΕΙ .

Η επίσκεψη έκλεισε με την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ από το κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να ελεγχθεί η καλή κατάστασή τους.

Η όλη επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία τόσο όσον αφορά στην προώθηση των γενικότερων προβλημάτων του ΤΕΙ όσο και της εγγύτερης σχέσης του με την τοπική κοινωνία.