Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 η 30η Συνάντηση Χορωδιών στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 153η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου γέμισε με κόσμο, ήχους, μουσική, μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας ειδικά όταν ακούστηκαν στην έναρξη της εκδήλωσης οι όμορφες παιδικές φωνές του τμήματος Παιδικής Χορωδίας «ΟΡΦΕΥΣ 1937» υπό την Διεύθυνση – διδασκαλία της Ελένης Περδικάρη.

Με τις όμορφες φωνές τους και με το χαμόγελό τους τα παιδιά ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, ως μελλοντικοί πρεσβευτές του Πολιτισμού μας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν η Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Αγρινίου «Ορφεύς» υπό την διεύθυνση Βαλεντίν Στεφάνωφ, η Νέα Χορωδία Λευκάδας -υπό τη διεύθυνση της Μαρίας – Κυριακής Αραβανή, οι Χορωδίες Ι.Μ. Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και Χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, υπό την διεύθυνση Βίκτωρα Γλυκίδη και η Χορωδία του Ορφέα Λευκάδας, υπό την διεύθυνση Κώστα Τσίντζα.

Πλήθος κόσμου ήρθε να απολαύσει και να θαυμάσει μικρούς και μεγάλους χορωδούς και όλοι καταχειροκροτήθηκαν.

Ο πρόεδρος του Ορφέα κος Δημήτρης Περδικάρης ευχαρίστησε για άλλη μια χρόνια την Διεύθυνση του Μουσικού σχολείου Λευκάδας για την παραχώρηση της αίθουσας, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για το αποτέλεσμα επί σκηνής. Συγχαρητήρια σίγουρα όμως δεν αξίζουν στους εκπροσώπους Δήμου και Περιφέρειας, οι οποίοι  κλασσικά απολαμβάνουν λόγω θεσμικής τους ιδιότητας βέβαια όλες τις εκδηλώσεις καθούμενοι στις πρώτες θέσεις, όταν οι πολίτες και φέτος λόγω έλλειψης χώρου έψαχναν κάπου να καθίσουν, στους διαδρόμους, στο πάτωμα, στα σκαλιά, όπου μπορούσε ο καθένας ώστε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Εικόνες ντροπής οι οποίες υποβαθμίζουν και προσβάλλουν το όλο εγχείρημα. Η έλλειψη χώρου πρωταγωνιστούσε και φέτος στις σκέψεις όλων. Να σταματήσουμε να συμμετέχουμε στις όποιες εκδηλώσεις ώστε να αναγκαστούν να βρουν λύση ήταν μια από τις πολλές προτάσεις που ακούσαμε μετά την εκδήλωση,  όπως και το ότι ντρέπεσαι να είσαι πολίτης μιας κοινωνίας η οποία από την μια περηφανεύεται για τον πολιτισμό της και από την άλλη τον ευτελίζει. Έχουμε από την μια ανθρώπους οι οποίοι με πολύ μεράκι και αγάπη για την τέχνη κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, και από την άλλη έχουμε Αρχές οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας την οποία υπηρετούν. Οφείλουμε λοιπόν να τονίσουμε άλλη μια φορά την αναγκαιότητα η Δημοτική Αρχή να δώσει την πρέπουσα βαρύτητα στο να ολοκληρωθεί το Θέατρο Λευκάδας! Θα πρέπει να εξασφαλιστεί επιτέλους ότι θα υπάρχει χώρος για τις εκδηλώσεις οι οποίες είναι και ο καθρέφτης του πολιτισμού μας! Το προνόμιο του να κάθεσαι στις πρώτες θέσεις  στις εκδηλώσεις συνεπάγεται με το να ανταποκρίνεσαι στις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει.

Ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις στη Λευκάδα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο περίσσευμα φιλότιμου που διαθέτουν όσοι ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα. Δεκαετίες τώρα έχουμε βολευτεί με αυτό. Αυτό βολεύει και τις Αρχές οι οποίες όμως έτσι δεν πρόκειται ποτέ να πιεστούν και να έρθουν πραγματικά προ των ευθυνών τους.

Αν τα σωματεία και όλοι όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό στην Λευκάδα δεν αντιδράσουν ενωμένα και δεν διεκδικήσουν ενωμένα από τις Αρχές να λύσουν το πρόβλημα με την έλλειψη χώρου,το μόνο που θα μας μείνει από το “Θέατρο της Λευκάδας” θα είναι το γνωστό θέατρο «του παραλόγου». Η Λευκάδα όμως αξίζει πολύ περισσότερα!

Πριν 3 χρόνια, τον Μάιο 2014 ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας μας είχε πει:

«H κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του υπό κατασκευή «αμαρτωλού» θεάτρου, μια φράση μόνο μπορεί να τη χαρακτηρίσει. ΑΙΣΧΟΣ !!!

Δεν είναι δυνατόν ένα έργο που έχει κοστίσει στους πολίτες, πολλά εκατομμύρια ευρώ, να εγκαταλείπετε με τέτοιο τρόπο……»

Έκτοτε έχουν περάσει τρία χρόνια! Είχε δίκιο! Είναι πραγματικά ΑΙΣΧΟΣ !!!