«Από χθες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας έβαλε πιο βαθιά μέσα στα μνημόνια. Μετά το τρίτο ψήφισε ένα τέταρτο μνημόνιο – δηλαδή  μέσα σε 2,5 χρόνια 2 μνημόνια- πιο βαρύ, με μέτρα 4,9 δισ. ευρώ βυθίζοντας ακόμα πιο βαθειά την ελληνική οικογένεια στην φτώχεια και την ανέχεια και την ελληνική οικονομία στην ύφεση, διαλύοντας κάθε παραγωγική βάση, κάθε προοπτική της οικονομίας αλλά και κάθε ελπίδα προόδου.

Ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι όλα θα λυθούν ως διά μαγείας και τις επενδύσεις «δεν θα τις προλαβαίνουμε» όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μια ωραία «ιστορία» εάν το κόστος δεν το πλήρωναν:

-οι μισθωτοί  που από το «ψαλίδισμα» του αφορολογήτου θα δουν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται,

– οι συνταξιούχοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που με τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τη μείωση του αφορολογήτου, ενώ τους υπόσχονταν 13η σύνταξη, χάνουν έως και 3 συντάξεις,

– οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιχειρηματίες που από τα 100 ευρώ κέρδους τα 80 θα διατεθούν για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών,

-οι νέοι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας και ελαστικά ωράρια,

-οι άνεργοι και

-οι νέοι επιστήμονες που αναζητούν την τύχη τους εκτός Ελλάδας.

Η χώρα βυθίζεται, οι αριθμοί και η καθημερινότητα παραπέμπουν σε όλο και επιδεινούμενη φτώχεια και η κυβέρνηση της πρώτη φοράς αριστεράς,  απλώς διαχειρίζεται, επ’ ωφελεία των στελεχών της, την εξουσία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το αφήγημα του ψεύδους, χωρίς καμία ενοχή για την φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Επιχειρεί να θεραπεύσει την ανέχεια που καταδικάζει τους Έλληνες με ψεύδη περί αντιμέτρων. Κρύβοντας ότι για να δώσει όσα υπόσχεται -και εφόσον συμφωνήσει το ΔΝΤ- θα πρέπει η ελληνική οικονομία να πετύχει επιπλέον του 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα δηλαδή 5,5% του Α.Ε.Π., που σημαίνει δηλαδή πάνω από 10 δισ. ευρώ, για πολλά χρόνια μετά το 2018!

Η Νέα Δημοκρατία δεν συνέπραξε στο ψέμα, την κοροϊδία και τον εξευτελισμό των Ελλήνων πολιτών. Στη Νέα Δημοκρατία ξέρουμε καλά ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που εμπιστεύεται πλέον ο Ελληνικός λαός για να βγούμε από την κρίση, με την εφαρμογή ενός άλλου μείγματος πολιτικής. Μιας αξιόπιστης και αναπτυξιακής πολιτικής που θα σέβεται τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο, που θα μπορέσει να φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, πλούτο στη χώρα και να δώσει  ελπίδα στους νέους μας και χώρο στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να δημιουργήσουν και να πάνε τη χώρα μπροστά».