Στις έξι το απόγευμα, ο Αντώνης και ο Allan ξεκίνησαν να κάνουν τάι τσι τσουάν στο Πάρκο Ποιητών. Πολλοί από τους διερχόμενους στάθηκαν με απορία, χωρίς να ξέρουν ότι το ίδιο έκαναν την ίδια ώρα άλλοι ασκούμενοι σε άλλες πέντε πόλεις της Ελλάδας. Μισή ώρα αργότερα, η άσκηση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή μέρους του κοινού.

Το τάι τσι τσουάν είναι κινέζικη πολεμική τέχνη, αλλά πολλοί άνθρωποι ασκούνται σ’ αυτό κυρίως για τα υπόλοιπα οφέλη του. Χαρακτηριστικό είναι η βραδύτητα των κινήσεων κατά την άσκηση, που κάνει τους αμύητους να αναρωτιούνται πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολεμικά μια τόσο αργή κίνηση. Η απάντηση είναι πολύ απλή: σε μια μάχη οι κινήσεις θα γίνουν γρήγορα.

Η καλή φήμη του τάι τσι τσουάν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολλαπλά οφέλη του. Είναι ευεργετικό για το μυοσκελετικό σύστημα, αλλά επίσης για το ανοσοποιητικό και γενικότερα για την υγεία. Δίνει δύναμη και ενέργεια, βοηθώντας ταυτόχρονα στη χαλάρωση. Ενισχύει την καλή ισορροπία στο σώμα αλλά και στη ζωή. Βοηθά στο να συγκεντρωνόμαστε σ’ αυτό που κάνουμε κάθε φορά, ενθαρρύνοντας το να ζούμε στο παρόν.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 διεξήχθη στις έξι το απόγευμα ο εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας Τάι Τσι Τσουάν & Τσι Κουνγκ σε έξι πόλεις ταυτόχρονα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Ξάνθη, Πόρτο Χέλι, Σαλαμίνα).

Στη Λευκάδα μαθήματα τάι τσι τσουάν κάνει ο Αντώνης Χριστοφίδης (taichichuan-lefkada.gr), μαθητής από το 2006 και τώρα βοηθός του δασκάλου Γιώργου Πετρούνια.