Τρεις ακόμη Δήμοι στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” και το ταξίδι στην Ελλάδα… Συνεχίζεται!

Αυξάνονται καθημερινά οι συμμετοχές της Έκθεσης “Ελλάδος Γεύση” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Την προβολή της Γαστρονομίας τους, του Τουρισμού & του Πολιτισμού τους, επιλέγουν να κάνουν οι Δήμοι μέσω της Έκθεσης “Ελλάδος Γεύση”. 

Η Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” αναμένεται να συγκεντρώσει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα τόσο Δήμους και Περιφέρειες όσο και Επιχειρήσεις.

Εσείς θα λείπετε;

Δήμος Βοΐου

Ιστορία, Τέχνη, Πολιτισμός, Φύση, ξεχωριστά τοπικά προϊόντα… Όλα στο Δήμο Βοΐου…

Όλα στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση».

 Βόιο, ο ιδανικός προορισμός

Στα θεμέλια της Πίνδου ανάμεσα από το Γράμμο , το Σμόλικα και τη Βασιλίτσα , απλώνεται το Βόιο. Το βουνό που έδωσε το όνομα του στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Βοϊου και ένωσε πέντε Δημοτικές Ενότητες.

Οι καποδιστριακοί Δήμοι, Σιάτιστας- Ασκίου –Νεάπολης-Τσοτυλίου-Πενταλόφου , ένωσαν το παρελθόν τους στο παρόν, για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό μέλλον, αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος.

Στο Δήμο Βοΐου παράγονται πλήθος αγροτικών προϊόντων, άριστης ποιότητας, όπως είναι τα: αρωματικά φυτά Βοΐου, φασόλια Σισανίου, φακές και γενικότερα όσπρια Βοΐου, σιτηρά, αλλά και τα ονομαστά προϊόντα που προκύπτουν μετά από κατάλληλη επεξεργασία όπως είναι: το Λιαστό κρασί Σιάτιστας, το τυρί – φέτα Βοΐου, τα γλυκά κουταλιού, τα παραδοσιακά ποτά κ.α.

http://www.elladosgefsi.gr/2017/04/19/dimosvoiou/

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Καστοριάς, έχει έκταση 340,731 τετρ.χλμ. και 11.739 κατοίκους πραγματικό πληθυσμό. Έδρα του Δήμου είναι η πόλη του Άργους Ορεστικού, στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο Καστοριάς (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ). Η σημαντικότερη υδάτινη επιφάνεια του Δήμου είναι ο ποταμός Αλιάκμονας, ο οποίος διατρέχει το Δήμο σε μια απόσταση 30 χλμ.

Ο Δήμος συμμετέχει στο Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό, στο Σύμφωνο Δημάρχων και το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Στα Ιαματικά Λουτρά της Αμμουδάρας, λειτουργεί σύγχρονη υδροθεραπευτική μονάδα. Το νερό των Ιαματικών Λουτρών ενδείκνυται για ρευματοπάθειες, δερματικές παθήσεις, αρθροπάθειες και παθήσεις του αναπνευστικού.

http://www.elladosgefsi.gr/2017/04/20/dimosargosorestiko/

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στην Ελλάδα… ο Δήμος Σερβιών Βελβεντού προετοιμάζεται να σας καλωσορίσει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση».

Γνωρίστε την περιοχή μέσα από την ιστορία της, που ξεκινάει από την αρχαιότητα. Περιηγηθείτε στους οικισμούς του Δήμου, ανακαλύπτοντας την αρμονία της φύσης, εξερευνώντας το βουνό και τη λίμνη, δοκιμάζοντας τοπικές λιχουδιές, συμμετέχοντας σε τοπικές γιορτές και πανηγύρια, διασκεδάζοντας σε φεστιβάλ στο βουνό ή δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου και απολαμβάνοντας την ειλικρινή φιλοξενία των κατοίκων.

Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης. Ο ρυθμός της ζωής εδώ είναι ο ρυθμός της φύσης, ο ρυθμός των παλμών της καρδιάς – η μόνη αληθινή φυσική παραγγελιά.

http://www.elladosgefsi.gr/2017/04/19/dimosservionvelventou/