Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, η Δημόσια  Βιβλιοθήκη Λευκάδας και το ΚΠΕ Σφακιωτών, διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση για παιδιά, με τίτλο «Χελιδονίσματα 2017».

Τα χελιδόνια διανύουν περίπου 10.000 χλμ. για να έρθουν σε μας. Ξεκινούν από την Αφρική σε μεγάλα σμήνη για να φτάσουν εδώ αυτή την εποχή . Έτσι από παλιά οι άνθρωποι είχαν συνδυάσει την άφιξη των χελιδονιών με την Άνοιξη.

Τα 4 από τα 5 είδη που έρχονται στη χώρα μας, φτιάχνουν τη φωλιά τους από πηλό (λάσπη). Το «χτίσιμο» μπορεί να κρατήσει από 3 έως 16 ημέρες!!!  Φέτος καλωσορίζουμε τα χελιδόνια και την Άνοιξη κατασκευάζοντας χελιδονοφωλιές από πηλό

Η δράση έχει σκοπό:

Nα γνωρίσουμε καλύτερα τα χελιδόνια

Να πληροφορηθούμε για το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι τους

Να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία τους

Να τα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε

Τα παιδιά θα πάρουν  μαζί τις φωλιές που θα κατασκευάσουν και θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων το Σάββατο 1 Απριλίου στις 11.00 το πρωί.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη τηλ. 26450 22502 ή στο ΚΠΕ Σφακιωτών τηλ 26450 61316.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.