Σε σχέση με δημοσιεύματα για τον αξονικό τομογράφο

Δυστυχώς το τελευταίο 15ήμερο γίναμε μάρτυρες αμφισβήτησης και ευθείας υπονόμευσης του Νοσοκομείου Λευκάδας, τόσο του λειτουργούντος όσο και του νέου, η οποία όλως συμπτωματικά βασίσθηκε σε ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα της ΠΟΕΔΗΝ τα οποία δεν γνωρίζουμε τι σκοπούς εξυπηρετούν.

Μόλις προ εβδομάδας, με αφορμή ένα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ενός νέου ανθρώπου από την Κατούνα Ξηρομέρου κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, γίναμε μάρτυρες αυτής της νέας επίθεσης από site του Αγρινίου μέσω ενός κειμένου με τίτλο ”σαφάρι για την αξονική” το οποίο είναι τελείως ψευδές και συκοφαντικό και το οποίο απαξιώνει το Νοσοκομείο και προσβάλει βάναυσα ειδικά τους συναδέλφους του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, οι οποίοι κόντρα στο δημοσίευμα περί μή αξιόπιστου αξονικού τομογράφου έχουν λάβει επανειλημμένα  συγχαρητήρια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τις διαγνώσεις τους σε διακομισθέντα επείγοντα και σπάνια περιστατικά και οι οποίοι έκαναν άμεσα αξονική στον τραυματία αποκλείσαντες εγκεφαλική βλάβη.

Το δημοσίευμα μιλά για ταξίδι ανεύρεσης αξονικού τομογράφου ενώ το περιστατικό είχε ταχύτατη αντιμετώπιση και διαχείριση συμπεριλαμβανομένης και αξονικής τομογραφίας, για την οποία ψευδέστατα το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν έγινε.

Στο άρθρο έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα και το απαραίτητο ψευδές σχετικό δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ το 2ο σε διάστημα 15 ημερών σχετικά με το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας η οποία  η οποία θέλοντας να εξυπηρετήσει προφανώς αλλότρια συμφέροντα, ισχυρίζεται ότι στο νέο Νοσοκομείο δεν προβλέπεται η εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου πράγμα ψευδέστατο καθ ότι το Νοσοκομείο θα παραδοθεί όπως προβλέπεται εξοπλισμένο με νεοτάτου τύπου αξονικό τομογράφο 16 τομών.

Ο Ι.Σ.Λ. αναρωτιέται τι εξυπηρετεί  αυτή η κατασυκοφάντηση και απαξίωση του ΕΣΥ και του νέου Νοσοκομείου και μάλιστα από συνδικαλιστικό όργανο εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς και από συγκεκριμένα sites και έντυπα τα οποία γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν, τα οποία συν τοις άλλοις πλήττουν και τον τουρισμό του νησιού και πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντι.

Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα πάψει ούτε στιγμή να καταδικάζει τέτοιου τύπου ψευδή και υποβολιμαία δημοσιεύματα και θα είναι ως εκ του επιστημονικού του ρόλου πρωτοπόρος σε όλες τις προσπάθειες, ώστε σε λίγους μήνες να λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο πραγματικό κόσμημα για τη Λευκάδα αλά και την ευρύτερη περιοχή  παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους τόσο στους κατοίκους της όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες μας αυξάνοντας και βελτιώνοντας το τουριστικό προϊόν.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Αθανάσιος Καραγιάννης               Ιωάννης  Σαρανταένας