Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19-3-2017 το μεσημέρι τα εγκαίνια του Κέντρου Οικογενειακής Ιατρικής στη Λευκάδα με τη παρουσία πολλών συμπολιτών μας, του βουλευτή της Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδά, καθώς και επαγγελματιών και επιστημόνων από κάθε χώρο.

Η υπεύθυνη Γεν. ιατρός κα. Σ. Τσόλιτς-Τάτση ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και αναφέρθηκε στις πολλαπλές παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες για όλη την οικογένεια και στη δυνατότητα αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων, τραυμάτων, εγκαυμάτων, χρόνιων νοσημάτων, λοιμώξεων, στη διαχείριση παθολογικών, παιδιατρικών, δερματολογικών περιστατικών, εμβολιασμών, προληπτική ιατρική κ.λ.π.

Το Κέντρο Οικογενειακής Ιατρικής στεγάζετε σε έναν άνετο και όμορφο χώρο, με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό, στο ισόγειο στην οδό Καλυβιώτη 9 δίπλα στον ΟΑΕΔ.

Να ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας στην κα. Σ. Τσόλιτς-Τάτση καλές δουλείες. Είχαμε την ευκαιρία να την επισκεφτούμε στο νέο χώρο και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τις αρχές του Κέντρου Οικογενειακής Ιατρικής.

Το Κέντρο Οικογενειακής Ιατρικής δημιουργήθηκε το 2016 και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες για όλη την οικογένεια. Ο Οικογενειακός Ιατρός είναι ειδικευμένος ιατρός στην Γενική Ιατρική και φροντίζει για την δική σας σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.

ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Σεβόμαστε τις προτεραιότητές και εξασφαλίζουμε απόλυτη εμπιστευτικότητα των ιατρικών υπηρεσιών για το κάθε μέλος της οικογένειάς ανεξάρτητα απο την ηλικία. Η σχέση μας με τον ασθενή είναι βασισμένη στην εμπιστοσύνη και τη μακροχρόνια φροντίδα.
Οι αρχές του Κέντρου Οικογενειακής Ιατρικής βασίζονται στην κατανόηση των αναγκών του κάθε μέλους της οικογένειας και στην εφαρμογή των σωστών επιλογών όσον αφορά την υγεία . Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν πρωτοβάθμια φροντίδα οξέων και χρόνιων παθήσεων, προληπτική ιατρική και σωστή εφαρμογή υγιεινού τρόπου ζωής.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας περιλαμβάνουν ιατρική εξέταση και διάγνωση, διαχείριση τραυμάτων και επειγουσών καταστάσεων (λοιμώξεις, αλλεργίες, τσιμπίματα εντόμων, κρίσεις ΧΑΠ-άσθματος, λαρυγγίτιδες) καθώς και θεραπεία. Άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες είναι συνταγογράφηση, έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, πιστοποιητικών υποψηφίων οδηγών, εμβολιασμοί παιδιών κ´ ενηλίκων κλπ.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Είναι δυνατή επίσκεψη του ιατρού σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας στη κατοικία τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το Κέντρο Οικογενειακής Ιατρικής διαθέτει μοντέρνο εξοπλισμό ο οποίος συμβάλλει στις υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες. Βρισκόμαστε στο ισόγειο πολυόροφης οικοδομής με εύκολη πρόσβαση (για ΑΜΕΑ και στάθμευση) στο κέντρο της Λευκάδας. Κοντά μας βρίσκονται ιατρεία και άλλων ειδικοτήτων, μικροβιολογικό εργαστήριο, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήριο και φαρμακεία. Είμαστε ανοιχτά καθημερινά μέχρι το μεσημέρι καθώς και δύο απογεύματα την εβδομάδα.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
προσφέρει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες για όλη την οικογένεια.

* Επείγουσες καταστάσεις (λοιμώξεις, αλλεργίες, τσιμπήματα εντόμων, κρίσεις ΧΑΠ και άσθματος, λαρυγγίτιδες, τραύματα – συρραφή τραυμάτων)
* Περιποίηση Τραυμάτων και Εγκαυμάτων
* Διαχείριση Παθολογικών περιστατικών
* Παρακολούθηση και αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων που αφορούν όλη την οικογένεια :
Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια (ΧΑΠ), Άσθμα, Σακχαρώδης διαβήτης, Αρτηριακή Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, Οστεοπόρωση, Άγχος & Κατάθλιψη
* Λοιμώξεις αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιογεννητικού συστήματος
* Διαχείριση Παιδιατρικών και Δερματολογικών περιστατικών
* Ζητήματα Γηριατρικής
* Αντιμετώπιση Οξέων περιστατικών
* Προληπτική ιατρική – check up
* Συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων
* Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων
* Κατ´οίκον επισκέψεις
* Τοποθέτηση/αλλαγἠ ουροκαθετήρα Folley
* Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
* Έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών για δίπλωμα οδήγησης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ:

Σύγχρονος Καρδιογράφος SP Contec ,
Οξύμετρο Παιδιατρικό Contec,
Φορητό Σπιρόμετρο SP10 Contec,
Αναρρόφηση VEGA UNO,
Νεφελοποιητής
Οξύμετρο Ενηλίκων Contec,
Διαφανοσκόπιο, Οπτόμετρο,
Φαρυγγοσκόπιο Heine
Kλίβανος Tau 2000,
Σκολιόμετρο GIMA
Φιάλη Οξυγόνου 10Lt,
Ζυγός με αναστημόμετρο,
Reister e-scope Otoscope,
Συσκευή πλύσης αυτιών OTOCLEAR,
Διαγνωστικό STREP TEST,
Μετρητής Σακχάρου,
Μετρητής γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης,
Διάφορα χειρουργικά και ΩΡΛ εργαλεία.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας σχετικά με την αμοιβή – κόστος των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών ανάλογα με το είδος τους, το χρόνο και τα απαιτούμενα αναλώσιμα υλικά και φάρμακα.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε προσωπικά ή τηλεφωνικά στις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Οικογενειακής Ιατρικής – οδός Καλυβιωτη 9 – Λευκάδα καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 08.30 – 13.30 και στις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη το απόγευμα στις ώρες 18.00 – 20.00 με ραντεβού, τηλ. 2645026904 & 6942404751.