Λάβαμε από τον Διοικητή Νοσοκομείου Λευκάδας την παρακάτω ανακοίνωση. Μας ενημερώνει ότι κατά την άποψή του έχουμε διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο Prisma 91,6  συγκρίνει μεταξύ άλλων τα δυο Νοσοκομεία, της  Λευκάδας και της Πρέβεζας. Εκφράζει την επιθυμία να συνεχίσουν να διεκδικούν ένα νέο Νοσοκομείο για την Πρέβεζα και καλά κάνει. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Δεν αμφισβητούμε την προσπάθεια για την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου και κατανοούμε το άγχος του Διοικητή για τον τόπο του, δεν μπορεί όμως ένας διοικητής, ο οποίος έχει διοριστεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Λευκάδας να εκφράζεται δημόσια για το Νέο Νοσοκομείο που διεκδίκησε και κέρδισε η Λευκάδα κατά αυτό το τρόπο. Για να του θυμίσουμε λοιπόν αλλά και στους πολίτες τι ακριβώς είπε σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα lefkadatoday.gr,  το ηχητικό υλικό αλλά και ένα απόσπασμα το οποίο απομαγνητοφωνήσαμε, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι εμείς δεν έχουμε διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του κου Μίχα και δεν αποσκοπούμε σε τίποτα.

Ο Διοικητής συγκρίνει  στην συνέντευξη τα 2 νοσοκομεία και καταλήγει «όπως και να το κάνουμε ήταν μεγάλη απώλεια για το Νομό μας γιατί και εγώ εδώ μένω, εδώ ζω, εδώ θα δουλέψω, το να μην μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα νέο Νοσοκομείο. Δυστυχώς το Νοσοκομείο έγινε στη Λευκάδα με 120 κρεβάτια, και λέω δυστυχώς γιατί οι ανάγκες οι πραγματικές ανάγκες για την περιοχή της Λευκάδας δεν είναι για τέτοιο νοσοκομείο. Δεν ανταποκρίνεται το Νοσοκομείο των 120 κλινών στο πληθυσμό και στη περιοχή που καλείται να καλύψει, είναι μεγαλύτερο….. και να σας  πω και γεωγραφικά είναι λάθος η τοποθεσία που διαλέχτηκε να γίνει μια νοσοκομειακή μονάδα όπως είναι το Νοσοκομείο Λευκάδας. Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο σχεδιασμός για το πού θα γίνουν και το πού δεν θα γίνουν οι μονάδες Υγείας γινόταν με άλλα κριτήρια. Δεν γινόταν με βασικό και μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες του πληθυσμού, γινόταν συνήθως με κριτήρια ψηφοθηρικά, τοπικιστικά, ακριβώς πελατειακά…..»

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Το ρεπορτάζ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα lefkadatoday.gr και το ηχητικό υλικό: 

Ο διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας Βησσαρίων Μίχας ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 και μίλησε για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής μας ανοίγοντας μάλιστα τη συζήτηση για τη συνεργασία και τη διοικητική διασύνδεση των νοσοκομείων Λευκάδας και Πρέβεζας

Ο κύριος Μίχας αναφέρθηκε στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας της Λευκάδας και τόνισε ότι η κατάσταση ήταν τραγική. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2014 και 2015 οι ασθενείς μεταφέρονταν στην Πρέβεζα. «Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν τραγική, για ένα διάστημα είχε μόνο 20 γιατρούς και ήταν αδύνατο να καλυφτούν οι ανάγκες»  σημείωσε και πρόσθεσε ότι πλέον έχουν έρθει επιπλέον 12 γιατροί. «Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη αλλά δεν είναι αυτή που θέλουμε να είναι» συμπλήρωσε. Το σύστημα ωστόσο όπως είπε έχει σταθεροποιηθεί η τάση είναι προς καλυτέρευση: έχουν έρθει περισσότερα 30 άτομα στο νοσοκομείο Λευκάδας και 80 περισσότερα στην Πρέβεζα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας αναφέρθηκε στο νέο νοσοκομείο της πόλης και τις ανάγκες επάνδρωσής του σχολίασε: «αν δούμε τα προβλήματα του νοσοκομείου Πρέβεζας, είναι το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και το κτιριακό. Η Λευκάδα έχει λύσει το κτιριακό και μένει το ζήτημα της κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Άρα βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση η Λευκάδα από προοπτική υγειονομικής κάλυψης σε σχέση με την Πρέβεζα. Η Πρέβεζα έχει μια κτιριακή υποδομή που είναι ακατάλληλη» και συνέχισε «Έγινε στη Λευκάδα ένα νοσοκομείο 120 κλινών χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Είναι μεγαλύτερο, υπερκαλύπτει τις ανάγκες, είναι σαν να φτιάχνουμε γήπεδο 80.000 θέσεων στην Πρέβεζα και γεωγραφικά αν το δείτε είναι λάθος η θέση που επιλέχθηκε, και αυτό έγινε επειδή η επιλογή δεν γινόταν με βάση τις ανάγκες αλλά με κριτήρια ψηφοθηρικά».

Ο κ Μίχας μιλώντας για την προοπτική διασύνδεσης των νοσοκομείων αφού αρχικά διερωτήθηκε κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν όμοροι νομοί οι νομοί Πρέβεζας και Λευκάδας ανέφερε ότι η διοικητική διασύνδεση και ενοποίηση είναι γεγονός για αρκετά νοσοκομεία, όπως το Αγρίνιο με το Μεσολόγγι και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος. «Δεν έχει κάτι να χάνει το νοσοκομείο αν έχει ενιαία διοίκηση, Ίσα-ίσα θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά. Π.χ.  έχουμε μια κλινική Α στο νοσοκομείο Λευκάδας και την ίδια στης Πρέβεζας. Εφόσον εφημερεύουν ταυτόχρονα τις ίδιες μέρες και δεν εφημερεύουν τις ίδιες μέρες αναγκάζεται ο κάτοικος από τη Βασιλική να πάει στα Ιωάννινα!» «Θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε τη μία μέρα ή εβδομάδα να εφημερεύει ο ένας την άλλη ο άλλος».  

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: