Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας με θέμα: “Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα” – Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Το αφιέρωμα  στην Επτανησιακή Γαστρονομία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη.

 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Αττικής, και τα επιμελητήρια Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Πειραιώς.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας εξήρε την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, που έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες και στο ευρύτερο κοινό, μέσω του τύπου, να γνωρίσουν και να γευτούν την Λευκαδίτικη και γενικότερα την Επτανησιακή κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα.

Το πλούσιο περίπτερο της Λευκάδας  με μια μεγάλη γκάμα τοπικών προϊόντων, με την φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδας,  εκπροσώπησε επάξια τον τόπο μας, επιδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, πως η γεύση κάθε λαού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Είναι η ταυτότητά του.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και σε ένδειξη τιμής βράβευσε τον  πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιο Μπαλανίκα.