Με ποδηλατικά χρώματα γέμισε η Λευκάδα και όχι μόνο, το Σάββατο 11/03/2017. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο και ώρα 07:00πμ o ΑΣΛ Φίλανδρος διοργάνωσε το ποδηλατικό Brevet 200χλμ, που περνώντας από 32 χωριά και 2 κωμοπόλεις ένωσε 2 Νομούς εκείνους της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Ένα άρτια οργανωμένο και πλήρως πιστοποιημένο Brevet σύμφωνα με τα πρότυπα της Γαλλικής αρχής από όπου έχει την κάλυψη. 43 αθλητές έλαβαν μέρος και τερμάτισαν αυτόν τον μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, ποδηλατικό “αγώνα” με σύμμαχο ιδανικές θερμοκρασίες με εξαίρεση την πρώτη ώρα όπου αντιμετώπισαν λίγη βροχή. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στην παραλιακή πλατεία του Νυδρίου, δίπλα στο άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση με συντροφιά το πράσινο των γύρω λόφων αλλά και το γαλάζιο της θάλασσας. Με 5 σταθμούς τροφοδοσίας και ελέγχου, καθώς και 2 κρυφούς ελέγχους, οι αθλητές λόγω των πολλών εναλλαγών διαφόρων φυσικού κάλους τοπίων απόλαυσαν και τερμάτισαν υγιείς την κούρσα τους. Στο τέλος ένα αναμνηστικό μετάλλιο και μπλούζα του αγώνα περίμενε όλους όσους τερμάτισαν ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσπάθεια τους αλλά και ως μικρό δείγμα της Λευκαδίτικης φιλοξενίας.

Ένα μεγάλο μπράβο στους αφανείς ήρωες που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές.

Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γνωστούς άγνωστους χορηγούς που πιστεύουν στο όραμα του Φιλάνδρου και που χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τους Lefkas Randonneurs που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο της διοργάνωσης
  2. τα Φροντιστήρια Διάσταση Γαζής Α. – Τετράδη Α. ως μεγάλο χορηγό
  3. το Φούρνο Αρχονταρίκι
  4. το γραφείο γραφιστικής Dream Worx
  5. την κάβα ποτών & αναψυκτικών Υιοί Κων. Κατωπόδη ΑΕ
  6. το γραφείο γραφιστικής Interface Team
  7. το ΚΤΕΛ Λευκάδας

Ραντεβού και το 2018 για την 2η έκδοση του Lefkas Brevet 200km.

Επίσης την Κυριακή 12/03/2017 ο Φίλανδρος έλαβε μέρος στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας με 4 αθλητές. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν και τερμάτισαν οι κάτωθι:

Βασίλειος Κακονάς με χρόνο 1.34’20”, Θεόδωρος Γεωργάκης 1.40.09”, Υπαπαντή Σούνδια 1.51’10”, Αναστασία Βαγενά 2.26’58”.

Επόμενο δρομικό ραντεβού του Φιλάνδρου στον Ημιμαραθώνιο Άρτας την Κυριακή 26/03/2017.