Τι κι αν ο Παλλευκάδιος θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε τελικό Κυπέλλου και ο Απόλλων Πάργας για έκτη; Η δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου είναι ίδια και στα δύο “στρατόπεδα”. Ο τυπικά γηπεδούχος Παλλευκάδιος και σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, θα τεθεί αντιμέτωπος με την τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον Απόλλωνα, σε ένα ματς που δεν υπάρχει φαβορί και φυσικά δεν χωράνε προγνωστικά. Ο Παλλευκάδιος θα παίξει με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου που θα του επιτρέψει να πανηγυρίσει το ντάμπλ στο φινάλε της σεζόν, ενώ η ομάδα της Πάργας θα κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της τον έναν από τους δύο τίτλους της αγωνιστικής περιόδου που φτάνει στο τέλος της. Το ραντεβού τους έχει οριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου (ώρα 15.00′) στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας.

Αντάξιο των προσδοκιών

Οι δύο ομάδες που θα “παλέψουν” για να κάνουν δικό τους το 36ο κύπελλο από την έναρξη του θεσμού, δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους. Τόσο ο ο Γιώργος Κατηφόρης, όσο και ο Γιώργος Μουστάκας γνωρίζουν τα ατού του αντιπάλου τους, αλλά και τα μειονεκτήματά του. Επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι θα βρει μπροστά του. Αυτό που μένει λοιπόν, είναι οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν κατατάξει τις ομάδες τους στις καλύτερες των τελευταίων ετών στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Π-Λ και ευχή όλων είναι να δούμε έναν τελικό αντάξιο των προσδοκιών με ποιοτικό ποδόσφαιρο και θέαμα.

Τα 35 Κύπελλα

Αν ο Παλλευκάδιος κατακτήσει το Κύπελλο τότε θα είναι το παρθενικό του από την σεζόν 1981-1982 που ξεκίνησε ο θεσμός, αφού την σεζόν 2014-’15 που βρέθηκε σε τελικό ηττήθηκε από τον Λούρο. Ο Απόλλων έχει να βρεθεί σε τελικό από την σεζόν 2007-’08 που κέρδισε το Κύπελλο στην διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο τον Τηλυκράτη. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες με την πρώτη να καταγράφεται την σεζόν 1982-’83 και την τελευταία την περίοδο 2006-’07. Τα 35 Κύπελλα έχουν κερδίσει οι εξής ομάδες: ΠΑΣ Πρέβεζα (11), Εθνικός Φιλιππιάδας (6), Τηλυκράτης (5), Οδυσσέας Νυδρίου (4), Αμβρακικός Βόνιτσας, Αχέρων Καναλακίου και Θρίαμβος Λούρου από (2), ενώ ένα έχει κατακτήσει ο Απόλλων Πάργας, ο Κεραυνός Θεσπρωτικού και οι Ελπίδες.