Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Στο παγκόσμιο ημερολόγιο ποδοσφαίρου η 12η Φεβρουαρίου του 1861 έχει καταγραφεί ως η ημέρα διεξαγωγής του πρώτου διασυλλογικού αγώνα για το άθλημα. Την 12η Φεβρουαρίου που είναι μπροστά μας, ημέρα γενεθλίων για το ποδόσφαιρο καθώς συμπληρώνονται 156 χρόνια από το παιχνίδι που έγινε στο Σέφιλντ της Αγγλίας ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Χάλαμ, ο Τηλυκράτης θέλει να την καταγράψει στο δικό του καλεντάρι ως την ημέρα εκείνη που κατέρριψε τους “Μαύρους Αετούς”. Τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου Τρικάλων, ομάδα που θα βρει απέναντί του στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ο Τηλυκράτης που προέρχεται από σερί τεσσάρων ισοπαλίων, με αντιπάλους ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, αλλά και τον ιστορικό Πιερικό, επιθυμεί σφόδρα την επιστροφή στα τρίποντα. Όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους όπως σημείωσε και ο Φώτης Σιδέρης στην συνέντευξη Τύπου που έγινε με αφορμή το ματς της Κυριακής, αλλά για να αισθανθούν άπαντες στην ομάδα πολύ καλύτερα, αφού άλλο είναι το υπέροχο συναίσθημα της νίκης κι άλλο αυτό της ισοπαλίας ακόμη και όταν έρχεται με δυνατούς αντιπάλους.

Η ομάδα του Ελευθεροχωρίου που μετράει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στην έδρα της, το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει ανακάμψει. Έχει κερδίσει βαθμούς και θέλει να προσθέσει κι άλλους στην συγκομιδή της για να αισθανθεί ακόμη καλύτερα ενόψει της συνέχειας.

Εκεί στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων λοιπόν, που αποτελεί οικισμό του Δήμου Πύλης, ο Τηλυκράτης θα αναζητήσει την “πύλη” για την επιστροφή στα τρίποντα. Αν τα καταφέρει τότε θα έχει λόγο να είναι διπλά χαρούμενος. Πρώτον για το ότι θα έχει φτιάξει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του, που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ποδόσφαιρο και δεύτερον διότι η 12η Φεβρουαρίου αποτελεί όπως προαναφέραμε ημέρα γενεθλίων για το άθλημα που όλοι αγαπάμε.