Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Λευκάδας έγινε σήμερα Κυριακή η τελετή βράβευσης των μαθητών της Λευκάδας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, παράρτημα Λευκάδας.

Η βράβευση αφορούσε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής» που έγινε στις 10-11-2015. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές των τη Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Λευκάδας, που διακρίθηκαν στον 10ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που έγινε στις 4-3-2016.

Από το σχολείο μας βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές/τριες: η Γιαζάι Εσμεράλντα, η Αικατερίνη Φατούρου (και οι δύο ήταν παρούσες στην εκδήλωση), η Αποστόλοβα Αλεξάνδρα – Νικολάεβα και ο Αργυρός Ιωάννης. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη διάκρισή τους αυτή και καλή συνέχεια να έχουν στο δύσκολο δρόμο της μάθησης… Συγχαρητήρια και στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής για τη βοήθεια – στήριξη στην προσπάθεια των μαθητών του σχολείου.

Μερικές επισημάνσεις – παρατηρήσεις από την εκδήλωση:

1) Κάποιοι επίσημοι κούρασαν πάρα πολύ τους μικρούς μαθητές, αλλά και εμάς τους μεγάλους με τις ομιλίες τους. Να κοιτάξουν να κάνουν ένα σύντονο χαιρετισμό, όπως έκανε ο Διευθυντής της Α/θμιας που ενώ θα έπρεπε να μιλήσει περισσότερο από τον καθένα εκεί μέσα, μίλησε λιγότερο και με ουσία.
2) Το Τοπικό Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας να βραβεύει τους μαθητές λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και όχι μετά από ένα χρόνο. Ο Νομός Λευκάδας είναι ο μικρότερος Νομός της Ελλάδας. Δεν μπορεί οι μαθητές της Αθήνας να βραβεύονται μετά από ένα μήνα από τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού και οι μαθητές της Λευκάδας, που είναι πάρα πολύ λίγοι να βραβεύονται μετά από ένα χρόνο…
3) Στις πρώτες θέσεις της εκδήλωσης δεν μπορούν να κάθονται άσχετοι με την εκπαίδευση “επίσημοι”. Για παράδειγμα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και η Σχολική Σύμβουλος της Α/θμιας δεν είναι δυνατόν να κάθονται στις πίσω θέσεις και μάλιστα να μην παίρνουν και το λόγο, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να κάθεται στην πρώτη θέση και να μιλάει και από πάνω…
4) Η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολου Παπαϊωάννου με θέμα: «Μελέτῃ τὸ πᾶν -«Αἰέν ἀριστεύειν», ήταν εξαιρετική και μας καθήλωσε.

Από τον προσωπικό λογαριασμό στο fb του εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου κ.Πάνου Γαζή