Σε συνέχεια  συζητήσεων και εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, η συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας μπαίνει στην τελική φάση προκειμένου να μπουν σε τροχιά υλοποίησης δύο νέες καινοτόμες ιδέες: το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και η χάραξη επιχειρηματικών διαδρομών μέσω της Γεωβάσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Κώστας Μουζακίτης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αλέγρης και ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Λαβράνος επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο -το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2017- και ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να ξεκινήσει βήμα-βήμα η υλοποίησή του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα, έχουν θέσει χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δράσεων προκειμένου το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου  να υλοποιηθεί το δυνατόν συντομότερα.

Στη συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου και των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας κατατέθηκε επίσης η πρόταση εξεύρεσης τρόπου παροχής κινήτρων για τα εποχικά καταστήματα καθώς και ενίσχυσης των μικροβιοτεχνιών ή και στήριξης και για τη δημιουργία νέων βιοτεχνιών, με ζητούμενο την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασαν επίσης το ενδιαφέρον τους για την ένταξη σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ζητώντας την στήριξη και βοήθεια της Περιφέρειας στα σχέδιά τους.

Τέλος η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την τουριστική οικονομία, με δύο ζητήματα αιχμής:

1.Την προσπάθεια να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

1.Το ακριβό αντίτιμο του αεροπορικού εισιτηρίου Κέρκυρα-Αθήνα, όπου αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου να γίνει συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Aegean κ. Βασιλάκη καθώς και η προσπάθεια χρήσης εντός των αεροσκαφών τοπικών προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους αμέσως μόλις υπάρξει επεξεργασία των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση για να ορίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις.