Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού ότι από την αρχή της κακοκαιρίας συνεργεία της Π.Ε. Λευκάδας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας και ιδιώτες εργάζονται συνεχώς προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό επαρχιακό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 24 τόνοι αλατιού για τη διάνοιξη του δικτύου, ενώ το όχημα της αλατιέρας-εκχιονιστικό μαζί με δύο εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Λευκάδας και τρία ιδιωτικά συνεργεία εργάζονται συνεχώς στους παρακάτω οδικούς άξονες της ορεινής Λευκάδας όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα:

  • Λευκάδα – Λαζαράτα
  • Λευκάδα –Τσουκαλάδες – Άγ. Νικήτας
  • Λαζαράτα – Καρυά – Εγκλουβή –Πλατύστομα
  • Εξάνθεια – Χορτάτα- Δρυμώνας- κόμβος προς Άγ. Νικήτα
  • Σφακιώτες – Εξάνθεια –Χορτάτα μέχρι διασταύρωση προς Κομηλιό
  • Βουρνικά – Σύβρος- Άγιος Ηλίας – Άγιος Δονάτος

Το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς επισκέφτηκε τις Τοπικές Κοινότητες Σφακιωτών και Καρυάς, προκειμένου να επιβλέψει και να συντονίσει τις ενέργειες διάνοιξης του δικτύου.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους οι οποίες καλό είναι να γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος και να υπακούουν στις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων.

Για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη 11-01-2017  θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός της ημέρας αφού ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα της κακοκαιρίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα και το τηλέφωνο που μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι το: 26450-21752.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ