Η προτελευταία αγωνιστική (14η) του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής περιλαμβάνει το σημαντικό ματς του Τηλυκράτη με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας (8/1, ώρα 15.00′). Η ομάδα της Λευκάδας βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 22 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων έχει εγκατασταθεί στο ρετιρέ με τους 33 βαθμούς που συγκέντρωσε σε 13 αγωνιστικές.

Ο Τηλυκράτης έχει βρει δίχτυα 11 φορές στα έξι ματς που έγιναν φέτος στην Λευκάδα, ενώ διαθέτει γρανιτένια άμυνα, αφού ο Καραγκούνης έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στις έξι εντός έδρας αναμετρήσεις. Από την πλευρά της η ομάδα της Λάρισας βρήκε στόχο 14 φορές σε έξι ματς μακριά από την έδρα της, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα τρία από αυτά σημείωσε τρία γκολ.

Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη (φωτό) έχει δει την εστία του να παραβιάζεται στα δύο από τα έξι εκτός έδρας ματς, έχοντας δεχτεί δύο γκολ στην Φιλιππιάδα και τέσσερα στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο. Αυτό που προκύπτει από τους αριθμούς των δύο ομάδων, είναι πως στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας θα κοντραριστεί η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (αυτή του Απόλλωνα των 30 γκολ) με την τρίτη καλύτερη άμυνα (αυτή του Τηλυκράτη με τα επτά γκολ).

Αφήνοντας στην άκρη τους αριθμούς αυτούς που σε κάποιους δείχνουν το τι θα πρέπει να περιμένουν και σε άλλους ίσως να μην λένε απολύτως τίποτα, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ανδρέας Παντζιαράς δεν χρειάζεται να βρει κίνητρο για τους παίκτες του. Αυτό υπάρχει από μόνο του, από την στιγμή που απέναντι θα βρίσκεται ο πρωτοπόρος και υποψήφιος πρωταθλητής του ομίλου.

Ο Τηλυκράτης που καταβάλει προσπάθεια να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικά πίνακα, γνωρίζει ότι θα μπορέσει να αντλήσει πράγματα από το ματς μόνο αν πάρει από τους παίκτες του και κυρίως από τα “πρώτα ονόματα”, το 100% των δυνατοτήτων τους. Κλείνοντας, πρέπει να αναφερθεί ότι σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη της αναμέτρησης θα αποτελέσει και ο αριθμός των ευκαιριών που θα βρει ο Τηλυκράτης. Πρόβλεψη για τον αριθμό αυτών δεν μπορεί να υπάρξει, ωστόσο είναι γνωστό ότι σε τέτοια ματς οφείλεις να είσαι “κυνικός”. Και από την στιγμή που η ικανότητα υπάρχει, όλα γίνονται…