-Ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από όλους πλην Λευκαδιτών(!) η ποσόστωση για τη Λευκάδα!

-«Κρυμμένοι» οι Λευκαδίτες περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγαν να ψηφίσουν!!

Σε ηχηρότατο χαστούκι προς την Δημοτική Αρχή Λευκάδας εξελίχθηκε η ψηφοφορία (με τηλεδιάσκεψη) που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού το σχετικό ψήφισμα για την εισαγωγή μαθητών απ΄την Λευκάδα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω σεισμού σε πρόσθετες θέσεις με το σύστημα της ποσόστωσης, ψηφίστηκε ομόφωνα απ΄ τους περιφερειακούς συμβούλους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά κι απ΄την μεγάλη πλειοψηφία των Κερκυραίων, απ΄τους οποίους μόνο δυο δεν το ψήφισαν!

Από τους Λευκαδίτες περιφερειακούς συμβούλους, αντίθετα, οι μεν Θοδωρής Βερύκιος και Πραξιτέλης Σούνδιας το ψήφισαν ενώ οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ (δηλ. οι του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ της πλειοψηφίας) Λουκία Κατωπόδη και Σταύρος Γρηγόρης «έστριψαν δια του αρραβώνος»! Η μεν πρώτη, που κατέληξε να είναι και η εισηγήτρια(!), εμφανίστηκε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», αλλά στην ψηφοφορία απέσχε λόγω …συνειδησιακού προβλήματος, όπως είπε, ο δε δεύτερος απλά απουσίαζε!

O αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς που (θα) ήταν ο εισηγητής (ο οποίος όμως δεν ψηφίζει) αντίθετα ήταν θετικός ως προς την ποσόστωση και στήριξε το αίτημα των γονέων και των μαθητών. Ατυχώς όμως, όταν άρχισε η συζήτηση του θέματος έλειπε, γιατί είχε πάει (για λίγο) για την κατάθεση στεφάνου στην Εθνική Αντίσταση. Έτσι εξ ανάγκης τον αντικατέστησε η κα Κατωπόδη, για την οποία τα είπαμε παραπάνω. Όταν όμως ο κ. Χαλικιάς γύρισε, πρόλαβε να τοποθετηθεί θετικά, όπως πολύ θετικά τοποθετήθηκε κι ο κ. Βερύκιος της παράταξης Σπύρου.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας αφήνει βαριά έκθετους σε μαθητές και γονείς τους Λευκαδίτες περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βαραίνει ακόμα περισσότερο το κλίμα για την δημαρχιακή παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας και για τον δήμαρχο προσωπικά, τον οποίο οι γονείς κατηγορούν πως ενώ την προηγούμενη μέρα τους υποσχέθηκε αμέριστη στήριξη, την επομένη εισηγήθηκε εντελώς τα αντίθετα, με τα γνωστά αποτελέσματα…

via fortsalefkada.gr