ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Θα συνιστούσα στους ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιλυθούν κοινωνικά θέματα του Τόπου μας.  Πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών της Λευκάδας.

Αν πραγματικά θέλουν και φυσικά εάν μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν παρά να βγουν από το λήθαργο που βρίσκονται ή τους έχει επιβάλει ο συγκυβερνήτης τους Αλέξης Τσίπρας.

Για το θέμα της Α΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας, τις αποφάσεις του Υπουργείου για τη σωστή ενημέρωση όλων ενημερώνω ότι:

– Η Α΄ Τάξη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας δεν εντάχθηκε στην πρώτη απόφαση του Υπ. Παιδείας, με αρ. Πρωτ Φ12/159571/Δ4/28-09-2016 για την κατ’ εξαίρεση  λειτουργία 137 τάξεων ΕΠΑ.Λ. σε όλη τη χώρα, παρ’ ότι υπήρχε αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κατόπιν εισήγησης του ΕΠΑ.Λ Λευκάδας.

-Εφ’ όσον απορρίφθηκε η Λευκάδα, μου ζητήθηκε να παρέμβω. Αυτό και έκανα.

-Στις 6 Οκτωβρίου 2016 κατέθεσα αναφορά για το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

-Επιπλέον  είχα προσωπική επικοινωνία για το θέμα με τον Υπουργό κ. Ν. Φίλη και  συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και πετύχαμε να ενταχθεί η Α΄ Τάξη του Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας στη δεύτερη συμπληρωματική απόφαση του Υπουργού, που εγκρίνει επιπλέον 20 τμήματα και όχι 14 όπως λανθασμένα ενημερώνουν το «λαό της Λευκάδας» οι ΑΝ.ΕΛ.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο της ανακοίνωσης των ΑΝ.ΕΛ., τη στιγμή μάλιστα που η αγωνία των μαθητών και των γονέων όταν αρχικά εξαιρέθηκε η Α΄ Tάξη του Eσπερινού ΕΠΑ.Λ δεν τους απασχόλησε καθόλου, παρά μόνο ασχολήθηκαν με το θέμα για να σχολιάσουν τις ενέργειές μου και να εκθειάσουν εκ των υστέρων, το «πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης».

Αντιλαμβάνομαι όμως την αγωνία τους για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τους θέλουν εκτός Βουλής.

Καλό θα ήταν οι ΑΝ.ΕΛ. να σταματήσουν να αναλώνονται στο σχολιασμό των ενεργειών των άλλων και να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι τουλάχιστον μπορούν να προσφέρουν στον Τόπο και δεν αποτελούν μόνο «ουρά» της κυβέρνησης και ταμιευτήρα ψήφων για να «περνά» ο ΣΥΡΙΖΑ δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες.

Εμείς δεν «λάβαμε» την ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας, όμως για λόγους δεοντολογίας και μόνο σας την παρουσιάζουμε, ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

“Γνωρίζουμε στο λαό της Λευκάδας ότι με απόφαση (17-10-2016) του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, Νίκου Φίλη, εγκρίθηκε η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία 14 (δεκατεσσάρων) ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ, σ όλη τη χώρα, ανάμεσα στα οποία και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας.
Η ανωτέρω έγκριση δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό και το γενικότερο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση, αφού φέτος μετά από δεκαετίες για πρώτη φορά άνοιξαν τα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους στην ώρα τους και τα βιβλία άμεσα παραδοτέα στους μαθητές. (Μάθαμε ότι έγινε και αυτό κατόπιν πιέσεων του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ!!!!!!)
Θα θέλαμε να επισημάνουμε τον …φόβο και τον τρόμο της κυβέρνησης από τις αναφορές του βουλευτή Λευκάδας, κάτι που την έσυρε και στην εν λόγω έγκριση.
Είναι φανερό ότι ο βουλευτής της ΝΔ , έχει μετατραπεί, με τις διαρκείς ανακοινώσεις, του σε διαφημιστή του έργου της κυβέρνησης. Τον ευχαριστούμε πολύ . Έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε όλους το επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ.