Για έκτη συνεχή χρονιά, ξαναρχίζουν σε λίγες ημέρες και οι «Διάλογοι Γονέων», μια πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας για τη στήριξη της οικογένειας.

Πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνάξεις προβληματισμού και επικοινωνίας, με αξιόλογους πάντοτε ομιλητές, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι καταθέτουν πάντοτε με αγάπη και φιλότιμο την πείρα και την επιστημονική τους γνώση.

Οι «Διάλογοι Γονέων» θα λαμβάνουν χώρα και φέτος μια φορά το μήνα, Σάββατο ή Κυριακή, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία). Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιείται αντίστοιχη συνάντηση για τους γονείς της περιοχής, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της.

Στη διάρκεια κάθε ομιλίας, σε άλλο χώρο, υπάρχει πάντοτε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.

Η πρώτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον έμπειρο εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Γανωτή, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η επανάσταση των παιδιών μας».

Το πρωί της ίδιας ημέρας και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, ο κ. Γανωτής θα παρουσιάσει το ίδιο θέμα για τους γονείς της Νότιας Λευκάδας, ενώ τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο προαύλιο του Σχολείου σε ένα πανόραμα παραδοσιακών παιχνιδιών.

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

dialogoi-gonewn_afisa-2016%ce%b4%ce%b8%ce%b4%c2%ac