butterfly (4)

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Πολυτέκνων Λευκάδας – Βόνιτσας ανακοινώνονται τα εξής:
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λευκάδας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος ανέφερε δημοσίως ότι η Ενωση Πολυτέκνων αδιαφόρησε στην πρόταση της Μητρόπολης να διοργανωθεί εκδήλωση προς τιμήν των πολυτέκνων, προκειμένου να δωθεί βοήθημα από μέρους της Μητρόπολης στους πολύτεκνους του Συλλόγου.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο και ιδίως ο Πρόεδρος ομολογουμένως εξεπλάγημεν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Μητροπολίτης δεν ενημερώθηκε σωστά.

Επειδή λοιπόν η ανωτέρω αναφορά είναι ανακριβής και επειδή διατυπώθηκε δημόσια, αλλά και επειδή το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. ήδη από τις 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, αναφέρουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως.

Το μήνα Μάϊο ο πρόεδρος του Δ.Σ. ειδοποιήθηκε προφορικά ότι θέλει να τον δει ο αρχιερατικός επίτροπος του Μητροπολίτη. Ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα, τον επισκέφθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης, όπου εκείνος τον ενημέρωσε για επικείμενη βράβευση των πολύτεκνων μητέρων, ίσως και φοιτητών του Συλλόγου μας, από τη Μονή Βατοπεδίου.

Η πρόταση ομολογουμένως ενθουσίασε τον πρόεδρο του Συλλόγου, γιατί στην εποχή που βιώνουμε και με όλα τα πλήγματα που έχει δεχθεί η πολύτεκνη οικογένεια θα ήταν ότι καλύτερο. Άλλωστε ποτέ στο νεώτερο παρελθόν δεν είχε γίνει κάποια αντίστοιχη πρόταση από την τοπική Εκκλησία.

Η απάντηση του προέδρου στον αρχιερατικό επίτροπο ήταν βεβαίως θετική και στη συνέχεια ο πρόεδρος ρώτησε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη βράβευση, όπως τι είδους βράβευση θα γίνει, θα βραβευθούν όλες οι μητέρες, θα βραβευθούν μόνο οι έχουσες προστατευόμενα τέκνα, τι είδους θα είναι το βραβείο: χρηματικό ποσόν, υλικά αγαθά, τρόφιμα, τιμητική πλακέτα; Δυστυχώς ο αρχιερατικός επίτροπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, γιατί δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος.

Επίσης, ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος περιλαμβάνει τους πολυτέκνους του Νομού Λευκάδας, αλλά και της Επαρχίας Βόνιτσας και της Επαρχίας Μύτικα και ότι θα πρέπει να βραβευθούν και αυτές. Σε αυτή την επισήμανση η απάντηση ήταν απολύτως αρνητική.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ενωσης Πολυτέκνων ζήτησε να σταλεί εγγράφως ολοκληρωμένη πρόταση από την Μητρόπολη στο Σύλλογο, προκειμένου να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ο πρόεδρος δεν μπορούσε να αποφασίσει από μόνος του. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε επιστολή ή ενημέρωση από την Μητρόπολη, προκειμένου να προχωρήσουμε.

Παρόλα αυτά συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στις 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 (αριθμός πρακτικού 126/6-6-2016) και συζητήθηκε το θέμα θετικά.

Ο Σύλλογος μας επιτελεί κοινωνικό έργο αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, βοηθώντας τις πολύτεκνες οικογένειες της Ενωσης (και όχι μόνο) είτε χρηματικά σε δύσκολες περιστάσεις, είτε υλικά, είτε παρεμβαίνοντας σε δημόσιους φορείς για διάφορα θέματα.

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι η μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης αφορά την Εκκλησία, με την οποία ασφαλώς επιθυμούμε καλή συνεργασία, αναμένουμε την ολοκληρωμένη πρωτοβουλία.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ