Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με τη Λευκάδα Γαλλικής πόλης Leucate, επισκέφθηκε για λίγες ημέρες το νησί μας. Κύριος σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η συμμετοχή Γάλλων αθλητών στον αγώνα Lefkas Trail Run, που διεξήχθη στις 9-10-2016 στο δάσος των Σκάρων στην Νικιάνα.         

Η Νέα Χορωδία Λευκάδας, από το έτος 2014 που συμμετείχε με το χορωδιακό τμήμα της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί από το Δήμο της Leucate σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τα μέλη της τοπικής τους χορωδίας όσο και με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής της Leucate.

Η τελευταία επίσκεψή τους στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015, όπου εδραιώθηκαν περαιτέρω οι διαπροσωπικές σχέσεις και αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ μας.

Έτσι και φέτος, με το άκουσμα της επερχόμενης άφιξής τους στη Λευκάδα, κανονίστηκε συνάντηση για το Σάββατο 8-10-2016, σε ταβέρνα της πόλης.

Τα συναισθήματα αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα και γρήγορα τις κουβέντες διαδέχτηκαν τα τραγούδια, οι μελωδίες και οι χοροί, υπό τους ήχους των κιθάρων του Πάνου και της Λίζας, του ακορντεόν της Μαρίας και της τρομπέτας του μαέστρου της χορωδίας της Leucate.

Η βραδιά έκλεισε με εκατέρωθεν υποσχέσεις για σύντομο αντάμωμα.

            Πρόκειται για εξαιρετικούς και φιλόξενους ανθρώπους που αγαπούν την Λευκάδα όσο και την δική τους πατρίδα.

Η Νέα Χορωδία θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που αποσκοπούν σε διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές και στη σύσφιξη των σχέσεων με λαούς διαφορετικών κρατών και πολιτισμών.

Το  Δ.Σ.