Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε το εξής ψήφισμα για τη βία που ασκήθηκε σε βάρος του Προέδρου της ΕΛΜΕ Κ-Ι στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι στις 12/9/16

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδοκιμάζει την αντιδημοκρατική στάση του Περιφ. Δ/ντή εκπαίδευσης που επιδίωξε με αστυνομική παρέμβαση να εμποδίσει τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚ-Ι. Δεν είχε κανένα δικαίωμα να εμποδίσει τον χαιρετισμό και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κ-Ι. Περιφρόνησε και το γεγονός ότι ήταν προσκαλεσμένος της Περιφερειακής Αρχής.

Οι δηλώσεις του ίδιου του Περιφ. Διευθυντή σε τοπικά ΜΜΕ για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους είναι αστήρικτες, ατεκμηρίωτες και κατά συνέπεια συκοφαντικές και για τους Π.Σ. της πλειοψηφίας αλλα και για το σύνολο του Π.Σ. και τον καλούμε να ανακαλέσει ή να διαχωρίσει τη θέση του.

Το Π.Σ. αποδοκιμάζει επίσης την στάση του Αστυνομικού Δ/ντή Κεφαλονιάς γιατί στέρησε την ελευθερία έστω για λίγο στον Προεδρο της ΕΛΜΕ Κ-Ι και μάλιστα χωρίς να έχει εντολή από τους προϊσταμένους του ή τον εισαγγελέα Κεφαλονιάς.

Για την Λ.Σ. ΙΝ

Θ. Γουλής

Σημείωση:   Στη διάρκεια της συζήτησης  του ψηφίσματος της ΛΑ.ΣΥ. ο περιφερειάρχης κατέθεσε άλλο ψήφισμα που στρογγύλευε τις ευθύνες του Περ. Διευθυντή και Περ. Συμβούλου κ. Γκούση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόθυμους συνηγόρους στην αντιδημοκρατική του στάση ο κ. Γκούσης βρήκε τους Περ. Σύμβουλους της ΝΔ κκ. Σπύρου και Βερύκιο οι οποίοι ψήφισαν Λευκό και στα 2 ψηφίσματα.

Το ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ. πήρε 7 ψήφους (Θ. Γουλής, Μαρίνα Μοσχάτ, Παν/της Φιλίππου, Ν. Ποταμίτης, Γ. Σιγούρος, Γιάννης Κουλούρης, Διον. Στραβοράβδης) και το ψήφισμα του Περιφερειάρχη 10 ψήφους. Υπήρξαν και 2 αποχές. Δεν εγκρίθηκε κανένα ψήφισμα γιατί απαιτούσε να συγκεντρώσει 16 ψ.