Εντυπωσιακή παρουσίαση της Ελλάδας και της Λευκάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση και το Συνέδριο Τουρισμού Νήσων στη  Zhoushan της Κίνας

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Τουρισμού Νήσων που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην πόλη Zhoushan της περιφέρειας Zhejang της Κίνας, με πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση της τιμώμενης χώρας μας και ιδιαίτερα της Λευκάδας που ουσιαστικά εκπροσωπεί την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από 20 συμμετέχουσες χώρες είναι η πρώτη στη σειρά, όπως πρώτη ήταν η ελληνική αποστολή στην εναρκτήρια τελετή του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Νήσων, με περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες.

Στο Περίπτερο που προηγείται στο πλαίσιο της Έκθεσης,  υπάρχουν μεταξύ άλλων δύο μεγάλες πολύ-οθόνες που προβάλλουν video και εικόνες της Λευκάδας και γυάλινο πάτωμα με φωτιζόμενες φωτογραφίες. Σημειώνεται ότι το κόστος και την κατασκευή του Περιπτέρου ανέλαβε εξολοκλήρου η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης, όπως και τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας, ενώ ο Δήμος Λευκάδας θέλει να ευχαριστήσει  θερμά το Υπ. Τουρισμού και τον ΕΟΤ Κίνας που απέστειλε υλικό της Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και της Λευκάδας για διανομή στα κινέζικα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κ. Δρακονταειδής, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γ. Γεωργάκης, έγιναν δεκτοί σε επίσημη ακρόαση από τον ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο Mr. Zhou Jiang Yong, Γραμματέα της Εργατικής Επιτροπής της Zhejang Zhoyshan Archipelago New Area, στο Κυβερνείο.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Λευκάδας απηύθυνε χαιρετισμό στο Sister Cities Tourism Salon – αδελφοποιημένων πόλεων, ευχαριστώντας θερμά τις τοπικές αρχές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ εστίασε στην ανάγκη της αμοιβαίας κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων και των εθίμων των διαφόρων λαών, ως μέσο ανάπτυξης των σχέσεων. Εξάλλου στο Sister Cities Tourism Salon προήδρευσε ο ήδη γνωστός στη Λευκάδα Αντιδήμαρχος της Zoushan κ. Xu Xiaoyue που ήταν επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας της Zhoushan που επισκέφθηκε την Λευκάδα πριν από την αποστολή στην Κίνα, ο οποίος στην εισαγωγική του παρουσίαση αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το νησί, την φιλοξενία, τις πολύ θετικές εντυπώσεις και τις προοπτικές συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος με τους τουριστικούς επαγγελματίες της αντιπροσωπείας, έδωσαν σειρά συνεντεύξεων σε κινέζικα ΜΜΕ (τηλεοράσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ), όπως είναι τα Zhoushan TV, Zhoushan Daily Newspaper, Zhoushan Evening, Zhoushan News Radio FM 99.8 και Zheijang Daily Press Group.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ