Το τι δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το τόπο για τους γνωστούς και διαχρονικούς λόγους δεν παραλείπει να μας το θυμίζει σε καθημερινή βάση και σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο  η Δημοτική Αρχή.

Έτσι οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά για όλα όσα δεν μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή. Χωρίς να ακυρώνουμε τις προσπάθειες και κάποια πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, επί του αποτελέσματος όμως κρινόμαστε όλοι, κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσουμε  και τι μπορεί να κάνει.

Ας σταματήσουν να σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν προκύπτει ένα πρόβλημα και ας σηκώσουν επιτέλους τα μανίκια να βρουν λύσεις!

Να πούμε καταρχήν ότι μετά την ερώτηση της συμβούλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κας Εύας Κατωπόδη στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να μην λειτουργήσει κινηματόγραφος στην Λευκάδα φέτος.

Μέχρι τότε πέρα από την ανακοίνωση για την  «Επισκευή Δημοτικού Κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ» που προϋπολογίζεται στα 1.650.000 ευρώ.» δεν ακούσαμε κάτι σχετικά με το θέμα. Ο λόγος λοιπόν που δεν μπορεί να βρεθεί χώρος σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι  γιατί μεταξύ άλλων είναι δύσκολο να μεταφερθεί ο τεχνικός εξοπλισμός που διασώθηκε σε άλλη αίθουσα καθώς καμία από τις προτεινόμενες δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Με το που έγινε γνωστό το θέμα πολλοί είναι και οι γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται.

Διότι πέρα από τους ενήλικες υπάρχουν και εκατοντάδες παιδιά, τα οποία περιμένουν πως και πως να πάνε το χειμώνα στον κινηματογράφο να δουν ταινίες.

Αυτό δεν μπορεί να περιμένει! Θα περίμενε λοιπόν κανείς και αυτό να αποτελεί για την Δημοτική Αρχή θέμα προτεραιότητας. Είναι πολλά τα παιδιά, είναι πολύς ο κόσμος και με τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ένας κινηματόγραφος όπως και να το κάνουμε βάζει χρώμα στην γκρίζα καθημερινότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από προβλήματα και περικοπές!

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα έχει απευθυνθεί στον Δήμαρχο για εξεύρεση χώρου, μένει να δούμε τι θα απαντήσει.

Η αναζήτηση νέου χώρου όσο και δύσκολο να είναι, δεν μπορεί να περιμένει! Ναι ,να συμφωνήσουμε με τον Δήμαρχο ότι τα πράγματα «Δεν είναι τόσο απλά». Για αυτό σας παραθέτουμε ένα χρήσιμο εγχειρίδιο, το οποίο θα σας βγάλει από το αδιέξοδο και θα σας δείξει τον δρόμο επίλυσης προβλημάτων: Όλοι για την Λευκάδα – Η Λευκάδα αλλάΖΕΙ!

%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%bb

 

Όλοι για την Λευκάδα – Η Λευκάδα αλλάΖΕΙ

Σας παραθέτουμε και το ρεπορτάζ απο fortsalefkada.gr σχετικά με το θέμα και την ερώτηση της σύμβουλου, η οποία κάνει 2 προτάσεις για εξεύρεση χώρου!

Έχοντας συμπληρώσει ήδη δυό χρόνια στην εξουσία η σημερινή δημοτική Αρχή, ουδέποτε κατάφερε να διακριθεί στην εξεύρεση λύσεων για τα διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν και την αφορούσαν. Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν διακρίθηκε, αλλά και έχει καταχωρηθεί στην συνείδηση των δημοτών σαν η δημοτική Αρχή που ειδικεύεται στην ανακάλυψη εμποδίων και προσκομμάτων, τέτοιων που να την κάνουν να σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Το μόνο δε στο οποίο έχει διακριθεί, είναι η κατασκευή και η μεγέθυνση των εμποδίων και η επίκλησή τους -με πρώτο και καλύτερο εμπόδιο την επάρατη γραφειοκρατία- σαν δικαιολογία της μη λύσης, που αφήνουν εντελώς ανέγγιχτα τα προβλήματα…

Η τελευταία φορά που ο δήμαρχος σήκωσε τα χέρια ψηλά για ένα πρόβλημα, ήταν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, όταν η σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Εύα Κατωπόδη πρότεινε να βρεθεί ένας χώρος σαν υποκατάστατο του κατεστραμμένου απ΄την πυρκαγιά κινηματογράφου Απόλλωνα, μέχρις αυτός να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά.

Απολαύστε τον (ακριβή) διάλογό τους και κυρίως βέβαια την δημαρχιακή απάντηση:

Η ερώτηση της Εύας Κατωπόδη για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο Δ.Σ. της 12ης /9/16

«Όπως είναι γνωστό με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο κέντρο της παλιάς πόλης μας καταστράφηκε και ο κινηματογράφος «Απόλλων». Και με χαρά μας ακούσαμε την δημοτική αρχή να θεωρεί σαν μια σημαντική προτεραιότητα την αντικατάστασή του, αιτούμενη μάλιστα και την σχετική χρηματοδότηση.

Με δεδομένα όμως:

1-  Ότι σε κάθε περίπτωση η ανακατασκευή αυτή θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να ολοκληρωθεί,

2-  Ότι ο κινηματογράφος «Απόλλων» διαδραμάτιζε επί πολλά χρόνια πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή του τόπου και στην ψυχαγωγία των δημοτών μας, ιδιαίτερα κατά την στείρα χειμερινή περίοδο,

3-  Ότι με την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία του συμπολίτη μας Ανδρέα Αλέσιου, διασώθηκε από την πυρκαγιά η πρόσφατα αποκτηθείσα ψηφιακή μηχανή προβολής,

Θεωρούμε απαραίτητο να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό που άφησε η καταστροφή του κινηματογράφου.

Προτείνουμε λοιπόν να διαμορφωθεί σε αίθουσα κινηματογραφικής προβολής το φουαγιέ στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.

Αν αυτό κριθεί ακατάλληλο να εξευρεθεί άλλος χώρος με ενοίκιο εντός της πόλης, όπως είναι για παράδειγμα το κτήριο παραπλεύρως του Νοσοκομείου στις οδούς Μεταξά και Στραβοσκιάδη, που είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα από το κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως.

Όσον αφορά τη δαπάνη αγοράς νέων ηχείων που θα χρειαστούν για την λειτουργία των προβολών, μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τώρα και να μεταφερθούν μετά στον νέο «Απόλλωνα».