Κυκλοφορεί, το τέταρτο φύλλο της νέας εφημερίδας free press της Λευκάδας, η Free Lefkas. Εύστοχα και τα σχόλια σχετικά με την επικαιρότητα και τα όσα συμβαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια όπως για την αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας  που θα πάει Κινά.

Aναχωρεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Σεπτέμβρη η αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας για την Κίνα με προορισμό την πόλη ZhouShan. Εκεί έχει προσκληθεί ο Δήμος μας να να συμμετέχει στο Συνέδριο τουριστικών νησιωτικών Δήμων από 21 έως 23 Σεπτ. και στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2016
Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Δήμαρχος , ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ,ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και τουριστικοί πράκτορες.

Προφανώς οι της Δημοτικής Αρχής πιστεύουν ότι ο Δήμος Λευκάδας έχει την πολυτέλεια παρά τα σοβαρά προβλήματα, η Λευκάδα να «στερηθεί» για μέρες τους  αιρετούς της…. οι οποίοι ως «ειδικοί» θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο τουριστικών νησιωτικών Δήμων, δηλ. για την βαριά βιομηχανία τόπου μας (τουρισμός)……

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εφημερίδα για το θέμα:

Κι αν “κλαιγόμαστε” πως δεν έχουμε χρήματα για βασικές λειτουργίες του Δήμου μας, για τα σούρτα – φέρτα έχουμε. Λεφτά υπάρχουν κι ας μην κάνουμε τους Κινέζους!

Πάρτε για παράδειγμα τις επικείμενες εκδηλώσεις με τους Ρώσους. Μάνι -μάνι, ένα 8χίλιαρο θα το ξοδέψουμε.

Η επίσκεψη στους αδελφούς μας Κινέζους δε θα μας στοιχείσει κάτι παραπάνω; Ε, βάλε και τ’ ανταποδοτικά, μαζεύεται λογαριασμός όσο νά ‘ναι. Τώρα, άμα δείτε Κινέζους τουρίστες στη Λευκάδα, σφυράτε μου κλέφτικα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι Κινέζοι δεν αγοράζουν τον τουρισμό της Λευκάδας.

Εκτός κι αν τους “καβατζάρουμε” για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου στον Κούλμο! Αν είμαστε τόσο προνοητικοί, τότε πάσο!

Εδώ δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε τουρίστες από τους άλλους αδερφούς μας της Άπω Ανατολής, τους Γιαπωνέζους που υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο και θα φέρουμε τους Kινέζους;

Μέχρι κι αυτοί με τα κινέζικα μαγαζιά μας εγκατέλειψαν. Άφησαν πίσω αυτούς που κάνουν μασάζ στις παραλίες μας, δε λέω…

Διαβάστε εδώ  το νέο φύλλο:

free_4_september_2016