Παιδιά από φτωχές, άπορες, πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες μπορούν και φέτος να ενισχυθούν από την πρωτοβουλία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2013 και εξελίσσεται εξαιρετικά με τη στήριξη εκπαιδευτικών κέντρων ξένων γλωσσών του νησιού, αλλά και μεμονωμένων καθηγητών, που αναλαμβάνουν να διδάξουν στα παιδιά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Η διαδικασία προβλέπει αίτηση προς την Equal Society από τις οικογένειες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους προκειμένου να γίνει ο έλεγχος με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι πιστοποιητικά:

  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Εκκαθαριστικό εφορίας
  • Κάρτα ανεργίας του γονέα / γονείς (σε περίπτωση που είναι και οι δύο άνεργοι)
  • Έγγραφα αναπηρίας / πολυτεκνίας / τριτεκνίας
  • Εντοπιότητα

(Για δημόσια έγγραφα που δεν μπορούν άμεσα να προσκομιστούν  δύναται να υποβληθεί και υπεύθυνη δήλωση).

Λόγος απόρριψης είναι να έχει ήδη προηγηθεί εγγραφή του παιδιού σε κάποιο φροντιστήριο, διότι θα σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλεψη στον οικογενειακό προγραμματισμό για τα έξοδα εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία της Equal Society επιδιώκει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, 10:00 – 13:00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578 ή 2117051841.

Email: equallefkada@gmail.com,

Ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού στην ιστοσελίδα:  www.equalsociety.gr  ή μέσω του facebook.