Άλλη μια φορά ήμασταν εύκολοι στις υποσχέσεις και στα λόγια, έτσι έρχεται η πραγματικότητα να μας προσγειώσει και πάλι. Γνωστό φαινόμενο πλέον….

Φέτος όπως όλα δείχνουν δεν θα λειτουργήσει κινηματόγραφος στην Λευκάδα. Ο Δήμαρχος είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι “Δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα να φιλοξενήσει τον Απόλλωνα”, προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους να πάνε σε μια αντικατάσταση, ωστόσο αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Με τοποθετήσεις του τύπου «όταν κάποιος δεν γνωρίζει το θεώρει και εύκολο» προφανώς  και ακυρώνουν και οι ίδιοι τον εαυτό τους….  Όχι πως δεν το περιμέναμε. Και στην ουσία έρχονται στα λόγια μας. Γιατί για να μπορείς να λύσεις τα προβλήματα του τόπου μας,  τα οποία είναι πολλά και περίπλοκα και δύσκολα κλπ. κλπ. κλπ….. χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις γνώστες προσπάθειες και τακτικές και από αυτό είναι ξεκάθαρο ότι πάσχει η νυν Δημοτική Αρχή….

Όσο για τα αποκαΐδια της φωτιάς, τα οποία τα τοποθέτησαν “προσωρινά” όπως ενοχλημένοι τόνισαν σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο δίπλα στα σχολεία, αλλά και για τα αυτοκίνητα τα οποία “ξεχαστήκαν” για πάντα μέσα στα χωράφια, δίπλα στο Διοικητήριο, δίπλα στα σχολεία… οι εικόνες μιλούν από μόνες τους….

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από lefkadatoday.gr

Για το θέμα του Κινηματογράφου Απόλλωνα και πιθανή μεταφορά του σε άλλο χώρο, ρώτησε τον Δήμαρχο Λευκάδας η Δημοτική Σύμβουλος Έυα Κατωπόδη.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους να πάνε σε μια αντικατάσταση, ωστόσο αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.
Τα κτήρια που θα μεταφερθεί πρέπει να είναι αδειοδοτημένα κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμος έκανε την σκέψη του Φουαγιέ πολύ καιρό πριν, ωστόσο εκεί υπάρχουν προβλήματα με το κτήριο και επισκευές που χρειάζεται, καθώς και να εξυπηρετεί και τους εμπορικούς σκοπούς, καθώς στον Απόλλωνα ερχόντουσαν ταινίες πρώτης προβολής και με την μαζική συμμετοχή του κόσμου έβγαζε τα έξοδα των δικαιωμάτων, κάτι που δεν μπορεί να διασφαλιστεί στον εν λόγω χώρο.
Επίσης ανέφερε ότι έγινε πρόταση να νοικιάσει ο Δήμος τον χώρο της Αρτηρίας, με την Μαρίνα να είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ενοικίασης.
Το πρόβλημα Απόλλων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και η λύση που θα επέλθει να είναι ουσιαστική, με τον ίδιον δυστυχώς να εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα λύση καθώς δεν υπάρχει αίθουσα που να μπορεί να φιλοξενήσει τον κινηματογράφο.