Την μη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Δημοτική αποστολή στην Κίνα για την έκθεση τουρισμού,  ανακοίνωσε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος τους κάλεσε σε αυτό το ταξίδι στην Κίνα, το οποίο έχει να κάνει με την περιοχή στην οποία ο Δήμος έχει κάνει αδελφοποίηση, καθώς εκεί πραγματοποιείται ένα συνέδριο τουρισμού, με την άποψη που επικρατούσε είναι να πάμε για να προβάλουμε τουριστικά το νησί.

Η  άποψη του Επιμελητηρίου ήταν ότι είναι πολύ γρήγορο, δεν προλαβαίνουμε να ετοιμαστούμε για να πάμε, καθώς σαν Επιμελητήριο δεν παίρνουμε αποφάσεις στο να πάμε ένα ταξίδι, ή αυτό που θα κάνουμε θα βοηθήσει τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στην συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο με τους υπόλοιπους φορείς και την Επιτροπή τουρισμού του Επιμελητηρίου,  που την απαρτίζουν επιχειρηματίες του τουρισμού από το νησί, καθώς σε τηλεδιάσκεψη ήταν ο υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου, καθώς αυτό τον άνθρωπο τον πληρώνουν και συναποφασίζουν.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάει στην Κίνα με το νέο σχήμα που αποφασίστηκε να οργανώσει το ταξίδι, ανέφερε, δεν θα πάω για να μου έχουν για δέκα μέρες τα ξενοδοχεία και τα φαγητά πληρωμένα και θα βάζαμε μόνο το αεροπορικά εισιτήρια.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από την στιγμή που δεν θα υπήρχε ο υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου, με τον οποίο συνεργαζόμαστε τέσσερα χρόνια και να πάω απλά για να πάω.

Οι εποχές που ρίχναμε τα ρούχα μας σε μια βαλίτσα και πάμε στην έκθεση έχουν περάσει και αν κάνουμε κάποια κίνηση πρέπει να γίνουν σοβαρά.

Κάποιοι άλλοι φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων καθώς και Ενοικιαζόμενων Δωματίων που χρηματοδότησαν και τον άνθρωπο που ετοίμασε την αποστολή θα πάνε, ωστόσο έδωσε σημασία στο γεγονός ότι ο υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου, ο οποίος θα έπαιρνε χρήματα από αυτή την δουλειά, είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε τώρα, καθώς δεν είμαστε έτοιμοι.

Εμείς προτιμήσαμε τα χρήματα που θα δίναμε για το εισιτήριο, να τα δώσουμε σε μια παρουσίαση εταιρείας κρουαζιεροπλίων, καθώς γραφείο και όχι η δική τους φυσική παρουσία θα τους εκπροσωπήσει στην Τενερίφη.

Όσον αφορά την στάση του Δημάρχου για την μη αποστολή του Επιμελητηρίου, εκτίμησε ότι μπορεί να ενοχλήθηκε, λέγοντας ότι όταν θέλεις συνεργασία πρέπει να είναι δούναι και λαβείν.

Όταν εγώ σας φωνάζω και σας θέλω μαζί μου να έρχεστε και όταν θέλω να περάσω το κλείσιμο τον μαγαζιών συγκεκριμένη ώρα και να γκρεμίσω την ανατολική παραλία να μην ακουγόμαστε καθόλου.

Ωστόσο ο ίδιος επιλέγει να μην σηκώσει τους τόνους, ευχόμενος ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

via lefkadatoday.gr