Με την θετική ψήφο 34 σωματείων, όσων δηλαδή συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για την ποδοσφαιρική χρονιά 2015-2016. Πριν την Γ.Σ., ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός πέρασε με ψήφους 7-3 από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ. Μεταξύ αυτών που δεν έδωσαν έγκριση είναι και ο αναπληρωτής γραμματέας της Ένωσης, Στυλιανός Ντίνος. Ο πρώτος Ακαρνάνας παράγοντας στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Π-Λ που εκλέχτηκε με την παράταξη της πλειοψηφίας του νυν προέδρου Θωμά Κάρτσακλα, με έγγραφο που παρέδωσε σε όλους των εκπροσώπους των ομάδων που βρέθηκαν στην Γ.Σ., γνωστοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν να μην δώσει θετική ψήφο. Στο έγγραφο σημειώνονται τα εξής:

“Ο διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα της κρίσιμης περιόδου. Οι συγκλίσεις των συμβουλίων ήταν ελάχιστες και σε αντίθεση με το υπάρχον καταστατικό το οποίο ορίζει σύγκλιση του Δ.Σ. δύο φορές τον μήνα. Στην πραγματικότητα το Δ.Σ. συγκαλούνταν κάθε δύο ή τρεις μήνες. Οι ανάγκες για σύγκλιση του Δ.Σ. ήταν επιτακτικές. Τα θέματα που συχνά ανέκυπταν όχι μόνο δεν εισάγονταν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά αποκρύβονταν. Οι αποφάσεις των επιτροπών δεν εισάγονταν στα Δ.Σ. για έγκριση. Αποτέλεσμα αυτής της δυσαρμονίας και αντικαταστατικής συμπεριφοράς ήταν να αποδειχτεί (δυστυχώς) ότι ο θεσμός του Κυπέλλου ήταν άκυρος και ο θεσμός του πρωταθλήματος σοβαρά επηρεασμένος με σαφείς ενδείξεις ακυρότητας. Στις ελάχιστες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τα θέματα (εκτός αυτών που είχαν σχέση με την εκπροσώπηση στην ΕΠΟ ή το πώς θα διοργανώσουμε την εκδήλωση της πίτας) ήταν ανεπίκαιρα. Φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει ο πρώτος αγώνας του Τηλυκράτη με την Αμβρακία και μια ημέρα μετά το Δ.Σ. της ΕΠΣ να καλείται να επικυρώσει θέματα σχετικά με το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν δέχεται ακόμα και σήμερα, να εισάγει στο Δ.Σ. θέματα προτεινόμενα από μέλος του Δ.Σ., με το αιτιολογικό ότι δεν το προβλέπει το καταστατικό, παρά την σαφή διάταξη του άρθρου 33 του καταστατικού. Στις ελάχιστες συνεδριάσεις τίθονταν για συζήτηση ότι επιθυμούσε ο πρόεδρος και τίποτα άλλο. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στην έκτακτη Γ.Σ. Τα μέλη-σωματεία κλήθηκαν να ψηφίσουν(;;;) νέο καταστατικό χωρίς να έχει προηγηθεί η καταστατική υποχρέωση της ΕΠΣ στο να ενεργήσει γραπτή ενημέρωση της κάθε ομάδας με το περιεχόμενο του νέου καταστατικού. Το έγγραφο 19654/6-7-2016 της ΕΠΟ είναι αποκαλυπτικό για την αντικαταστατική συμπεριφορά, λόγοις και έργοις, του Προέδρου της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. Συνεπώς η διοικητική διαχείριση της υπό έλεγχο περιόδου, δεν έχει την έγκρισή μου.

Ο οικονομικός απολογισμός δεν παρουσιάζει την σωστή πραγματικότητα των όσων συνέβησαν την περίοδο που πέρασε. Όπως και στις δύο προηγούμενες εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής, σε κανένα σημείο δεν εμφανίστηκε το μεγάλο χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η Γ.Σ. να ενημερώνεται λανθασμένα. Από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. εμφανίστηκε ένα χρεωστικό υπόλοιπο (απλήρωτες εισφορές), το οποίο συνεχώς αυξάνονταν και η εξελεγκτική επιτροπή ποτέ δεν ανέφερε αυτό το σημαντικό γεγονός. Όταν από το ΚΕΑΟ υπήρξε δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού σε κάποιο πρόσωπο που πλέον δεν είχε σχέση με την ΕΠΣ, τότε αναδείχτηκε το πρόβλημα και η έλλειψη της εξελεγκτικής επιτροπής. Ζητήσαμε ενημέρωση και η απάντηση ήταν ότι τα πάντα ήταν πληρωμένα αλλά δεν φαίνονταν στον λογαριασμό του ΙΚΑ. Μάλιστα ο λογιστής μας μίλησε για αποδείξεις τις οποίες θα μας τις παρέδιδε σε εμάς τα μέλη που ζητήσαμε τον έλεγχο. Παρά την δέσμευση περί παράδοσης αυτών των αποδείξεων, ο λογιστής σε κανένα email δεν ανταποκρίθηκε. Από την ΕΠΣ υπήρχε ο ισχυρισμός ότι τα χρήματα τα έδωσαν στον λογιστή. Ζητήθηκαν οι εντολές-γραμμάτια που πρέπει να τηρεί η ΕΠΣ σε κάθε τέτοια συναλλαγή. Δεν υπήρχαν. Τελικά ο ισχυρισμός ότι οι εισφορές ήταν πληρωμένες δεν τεκμηριώθηκε αφού πρόσφατα υπήρξε καταβολή μεγάλων ποσών για την εξόφληση του χρέους και αυτά τα ποσά δεν εμφανίζονται στον οικονομικό απολογισμό που κληθήκαμε να εγκρίνουμε. Ενώ είχε ζητηθεί και υπήρξε διαδοχική δέσμευση για να κατατεθούν τα μετρητά της ΕΠΣ στην Τράπεζα, αυτό δεν έγινε παρά μόνο πρόσφατα πριν την Γενική Συνέλευση. Συνεπώς η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία δεν αναφέρει αυτό το σημαντικό πρόβλημα είναι ελλιπής και δεν εγκρίνεται με την ψήφο μου”.

ntinos

ΠΗΓΗ: “Τα Νέα της Λευκάδας” — Γιώργος Δευτεραίος