Όπως μας ενημέρωσαν και εμάς πριν λίγο κάτοικοι της περιοχής ο δρόμος προς την παράλια Γιαλός άνοιξε και πάλι. Συγκεκριμένα αναφέρει το μήνυμα: “Ο δρόμος για τον γιαλό  άνοιξε ξανά μετά από νυχτερινή επιδρομή τον κατοίκων της Νοτίου Λευκάδας οι οποίοι τοποθέτησαν και σήμανση. Η παραλία έχει κόσμο που αισθάνεται ευχαριστημένος καθώς μπορεί και απολαμβάνει την πανέμορφη θάλασσα. Καλό μπάνιο!!!!!”

Προφανώς και αυτή την φορά η Δημοτική Αρχή δεν θα μας κατηγορήσει και δεν θα μας καταγγείλει για το γεγονός ότι δημοσιεύουμε αυτή την εξέλιξη στην περιοχή. Και ο λόγος είναι προφανής…..

Να πούμε όμως σε όλους αυτούς που καθημερινά και μέσα στο Facebook και εν ώρα εργασίας παρακαλώ!!!! «κόπτονται» για τα υπέρτατα αγαθά της ζωής και τηv ασφάλεια των πολιτών. Αλήθεια τι συμβαίνει στην παραλία του Καθίσματος; Εκεί ανάμεσα στις εκατοντάδες ομπρέλες κινδυνεύουν καθημερινά οι λουόμενοι, αλλά δεν έχουμε δει τους «μαχητές της  επιλεκτικής νομιμότητας» να αγχώνονται.

Πιλότοι του παραπέντε – paragliding έχουν καταλάβει κομμάτια της δημοφιλέστερης παραλίας του νησιού και ασκούν αθλητικές δραστηριότητες με το έτσι θέλω.

IMG_0246

Το νησί αποτελεί πλέον προορισμό για πολλούς αθλητές επαγγελματίες του είδους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Δήμαρχος , η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο όλοι έχουν ενημερωθεί  και για αυτή την κατάσταση από το χειμώνα αλλά δεν είδαμε καμία μερίμνα για αυτό. Ανεξέλεγκτοι οι πιλότοι ασκούν την δραστηριότητα χωρίς να τηρούν τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας!

IMG_0253

Ο Δήμος  που αγωνιά για τους πολίτες τι κάνει για αυτό;  Και αφού δεν υπάρχουν λεφτά Κύριοι για τα αυτονόητα, αλήθεια τι εισπράττει ο Δήμος φέτος από το Κάθισμα και από αυτή την καταπάτηση; Η δεν γνωρίζει και πάλι;;

Πέρα από το ότι βέβαια δεν θα είναι στην δική τους αρμοδιότητα…. και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μας δεν το αγγίζουμε, δεν το βλέπουμε, δεν μας αφορά… και  ας συμβαίνει βέβαια μπροστά στα μάτια μας, στο Δήμο μας, στο τόπο μας!

Αν γίνει κάποιο ατύχημα πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων είναι σίγουρο ότι θα βρουν να ρίξουν τις ευθύνες… Αφού αυτό είναι το μόνο που μας νοιάζει τελικά…..