Η Ακτινοδιάγνωση Λευκάδας μέσα από την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη και την αναζήτηση νέων, πιο προηγμένων μεθόδων απεικόνισης και έλεγχου του μαστού, φέρνει την επανάσταση στην πρόληψη και στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Για πρώτη φόρα στη δυτική Ελλάδα έχουμε την εγκατάσταση υπερσύγχρονου Τρισδιάστατου (3D) Ψηφιακού Μαστογράφου GIOTTO TOMO.

Εμπιστευτείτε την ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ  στην Λευκάδα για την προσωπική σας πρόληψη. Η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού είναι μία καινούργια τρισδιάστατη (3D) τεχνική που έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ακρίβεια της ψηφιακής μαστογραφίας, ξεχωρίζοντας τους φυσιολογικούς ιστούς από το πρόβλημα, διευκολύνοντας την ανίχνευση των ύποπτων από τα καλοήθη χαρακτηριστικά, ακόμα και της πλέον μικρής βλάβης, καθώς επιτρέπει την απεικόνιση του μαστού σε τρεις διαστάσεις, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους παρόμοιους με αυτούς της αξονικής τομογραφίας.

Η απεικόνιση του μαστού γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, υψηλότερη ευαισθησία και χαμηλότερη ακτινοβολία. 

Μικροί καρκίνοι που κρύβονται πολλές φορές καλυμμένοι από πυκνό ινοαδενικό στρώμα (υπαρκτό πρόβλημα μιας 2D τεχνικής, όπως η μαστογραφία) ανιχνεύονται ευκολότερα με την τομοσύνθεση, ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες που συνήθως έχουν πυκνούς μαστούς. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι προσδιορίζει καλύτερα το μέγεθος και τα όρια του όγκου, προεγχειρητικά, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι κατά την εφαρμογή της τομοσύνθεσης ασκείται σημαντικά μικρότερη πίεση στους μαστούς, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, καθώς μεγάλος αριθμός γυναικών αποφεύγουν τον προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο λόγω του πόνου που προκαλεί αυτή η πίεση.

Η τρισδιάστατη μαστογραφία -γνωστή και ως ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού- είναι πιο αποτελεσματική από την ψηφιακή μαστογραφία, καθώς είναι σε θέση να φέρει στο «φως» σημαντικά περισσότερους επιθετικούς και δυνητικά θανατηφόρους όγκους.

Ο ακτινοδιαγνώστης είναι πλέον σε θέση να διαβάζει τη μαστογραφία σαν ένα βιβλίο προσφέροντας στην εξεταζόμενη γυναίκα ακόμη πιο έγκαιρη πρόληψη καθώς και ακριβέστερη διάγνωση απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Σαν διαδικασία για την εξεταζόμενη γυναίκα η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση παραμένει η ίδια όπως και η συμβατική ψηφιακή, ενώ η λήψη ακτινοβολίας δεν διαφοροποιείται σημαντικά.

ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ – Ασημάκης Αλέξανδρος

Καραβέλα & Σκλαβενίτη, Λευκάδα

Τηλ: +30 2645021009

Κ.: 6976621433

aasimakis@yahoo.gr

www.aktinodiagnosi-lefkadas.gr

 

Asimaki_3ptyxo Entypo31595_104372166398211_39560282_n (1)