– Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το Brexit είναι ο νικητής
– Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για να αποφασιστεί αν θα γίνει Σύνοδος Κορυφής
– Έρχεται η διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου; Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής και όλα δείχνουν… δημοψήφισμα για απόσχιση!
– Ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός!
– Δημοψήφισμα για μια ενωμένη Ιρλανδία ζήτησε ο επικεφαλής του Sin Fein, Τζέρι Άνταμς!
– Παραδέχτηκαν την ήττα οι Εργατικοί και θα ζητήσουν παραίτηση του Κάμερον
– Δε σεβάστηκε τη μνήμη της Κοξ ο Φάρατζ: Νικήσαμε χωρίς να πέσει μια τουφεκιά είπε!
– Ρεκόρ πτώσης σε μια μέρα καταγράφει η στερλίνα – Ιστορικό χαμηλό για το αγγλικό νόμσιμα
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΔΕΙΤΕ LIVE

Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Τα ποσοστά της συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν το 70%, κάτι που είχε να συμβεί από τις μακρινές εκλογές του 1950. Οι εξελίξεις πλέον είναι καταιγιστικές αφού ο βρετανικός λαός μίλησε και είπε BREXIT.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ SKY NEWS

  Έκτακτη σύνοδος χωρίς τη Βρετανία

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή των 27 κρατών που… παραμένουν. Θα προτείνει επίσης να ξεκινήσει μια διευρυμένη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Comments(0)

  Τουσκ: Δραματική στιγμή!

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ ήρθε μέσω twitter. Μίλησε για σοβαρή και δραματική στιγμή ιδίως για το Ηνωμένο Βασίλειο και σημείωσε ότι η Ε.Ε. ήταν προετοιμασμένη για αυτό το αρνητικό σενάριο και στόχος τώρα είναι να διατηρήσουν την ενότητά τους οι υπόλοιποι 27… Δύσκολο (δεν είπε…)

Comments(0)

  Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου (δεύτερη έκδοση)

Με την πρώτη τους έκδοση δεν πρόλαβαν, γι’ αυτό έβγαλαν και δεύτερη. Αυτά είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου την ημέρα που η Βρετανία αποφάσισε την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Comments(0)

  Σεισμός στις αγορές
Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Exane BNP Paribas πρόβλεπει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν έως 15% τις επόμενες ημέρες μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης είναι ένα άσχημο σοκ για τις αγορές σήμερα», ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές της Exane. Πρόσθεσαν ότι προβλέπουν πιθανή υποχώρηση 10-15% των ευρωπαϊκών μετοχών τις επόμενες λίγες ημέρες.Comments(0)

  Γάλλος υπεξ: Η Ευρώπη να αντιδράσει
Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό κάλεσε την Ευρώπη «να αντιδράσει για να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη των λαών».
«Η Ευρώπη συνεχίζει, αλλά οφείλει να αντιδράσει να καναβρεί στην εμπιστοσύνη των λαών. Είναι επείγον», έγραψε ο Ερό στο Τwitter εκφράζοντας «τη θλίψη του για το Ηνωμένο Βασίλειο»
Comments(0)

  Στην καγκελαρία ήδη η Μέρκελ
Στην Καγκελαρία έχει μεταβεί ήδη η ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί ήδη «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείεται ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

Comments(0)

  Τελικά αποτελέσματα δημοψηφίσματος

BREXIT: 51,9%

REMAIN: 48,1%
Comments(0)

  Επικοινωνία Ομπάμα – Κάμερον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και αναμένει ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συνεχίσει να ενημερώνεται από το επιτελείο του όπως απαιτούν οι εξελίξεις», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση, που προαναγγέλλει νέο σχολιασμό αργότερα.

Comments(0)

  S&P: Χάνει η Βρετανία την αξιολόγηση ΑΑΑ
Ο οίκος αξιολόγησης STANDARD & POOR’S ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν το Ηνωμένο Bασίλειο να χάσει την αξιολόγηση AAA , σύμφωνα με τους Financial Times.

Comments(0)

  “Ξύπνησε” και η… άλλη Λε Πεν!

Δεν θα αντιδρούσε η Μαρίν Λε Πεν στο δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Όπως και η ανηψιά της έθεσε θέμα.. Frexit, της αποχώρησης και της Γαλλίας από την Ε.Ε. δηλαδή! “Νίκη της Δημοκρατίας! Όπως έχω ζητήσει εδώ και χρόνια, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα και στη Γαλλία και σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Comments(0)

  “Να πάρει τηλέφωνο τον Τσίπρα ο Κάμερον”

Με ένα άκρως ειρωνικό tweet σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Marcus Walker!

“Ο Κάμερον πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον Τσίπρα τώρα. Είναι ειδικός στο πως να αντιμετωπίζει περίεργα αποτέλεσματα δημοψηφισμάτων” έγραψε!

Comments(0)

  Κλαίνε οι Γερμανοί

Ενδεικτικό είναι το tweet από το Γερμανικό υπεξ με την δήλωση του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Τα πρωινά νέα από την Μεγάλη Βρετανία είναι στ’ αλήθεια λυπηρά. Είναι μια θλιμένη μέρα για την Ευρώπη και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Comments(0)

  Η πρώτη αντίδραση Σουλτς

Η Μεγάλη Βρετανία στέκεται μετά την απόφαση για Brexit ενώπιον μιας δύσκολης οικονομικής αποστολής, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή «Morgenmagazin» των δημόσιων καναλιών της γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF.
«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας φάσης ανασφάλειας. Τώρα πρέπει η ΕΕ να αναλύσει την κατάσταση με νηφαλιότητα», πρόσθεσε ο κ. Σουλτς.

Comments(0)

  “Μαύρη” Παρασκευή!

Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη χώρα, δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για την κατάσταση.
Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 51,8% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48,2% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει αιφνίδια πτώση στο άνοιγμα.
“Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες”, σημείωσε η πηγή αυτή.

Comments(0)

  Ποσοτά που ζαλίζουν!

Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit!

Comments(0)

  Δήλωση Κάμερον

Μπορεί Εργατικοί και εθνικιστές να ζητούν την παραίτησή του αλλά ο Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται να κάνει (νωρίτερα από το προγραμματισμένο) δήλωση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ θα ζητήσει σταθερότητα και ενότητα

Comments(0)

  Όλη η Σκωτία θέλει… Bremain!

Δεν υπήρξε περιοχή στη Σκωτία που να μην ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Comments(0)

  Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες

Στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, της χώρας που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε. Μαρκ Ρούτε
Comments(0)

  “Ξύπνησε” και η Λε Πεν (αυτή που έρχεται!)

Η Μαριόν Μαρισάλ Λε Πεν, εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και ανηψιά της επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λε Πέν “ξύπνησε” και ζήτησε… δημοψήφισμα για έξοδο και της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Comments(0)

  Η κληρονομιά του Κάμερον: Διέλυσε δυο Ενώσεις!

Το έγραψε στο twitter η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκιο!