της Τούλας Σκληρού

Η χορωδία του «Ορφέα» αντιπροσώπευσε επάξια τη Λευκάδα στη μεγάλη μουσική βραδιά για τα 150 χρόνια της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Τα 150 χρόνια της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα γιορτάστηκαν με μεγάλη λαμπρότητα την Παρασκευή 4 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Συμμετείχαν η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η γυναικεία χορωδία του Δήμου, σολίστ, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας ( ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ), το χοροθέατρο Ήρος Άγγελος και δώδεκα χορωδίες μεικτές, ανδρικές και παιδικές από όλα τα Επτάνησα. Η συναυλία συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και από επτανησιακά πολιτιστικά σωματεία Αττικής.

quotes
Η αύρα του Ιονίου διαδόθηκε στην Αθηναϊκή νύχτα και το μαϊστράλι φύσηξε για τα καλά.

Η συμφωνική ορχήστρα, η χορωδία του Δήμου και οι σολίστ ερμήνευσαν αποσπάσματα από όπερες μερικά σε πανελλήνια πρώτη των επτανησίων μουσουργών Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα και Σπύρου Σαμάρα. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας οι πεντακόσιοι περίπου επτανήσιοι χορωδοί κατέλαβαν όλη τη σκηνή του Ηρωδείου και απλώθηκαν και σε μέρος των κερκίδων δεξιά και αριστερά.

Απέδωσαν ολόκληρο τον ύμνο στην Ελευθερία του Νικόλαου Χ. Μάντζαρου σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού. Η αύρα του Ιονίου διαδόθηκε στην Αθηναϊκή νύχτα και το μαϊστράλι φύσηξε για τα καλά. Οι υπέροχες μελωδίες ερμηνευμένες από το μεγάλο πλήθος των μουσικών, χορωδών και μονωδών τύλιξαν το Ωδείο στην μουσική πανδαισία του επτανησιακού μελωδικού σύμπαντος.

Το κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τα μπράβο. Μπράβο στους διοργανωτές και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μπράβο σε όλους τους καλλιτέχνες, σε όσους επιμελήθηκαν την παράσταση και έδεσαν τον λόγο, τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι. Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη της παράστασης Τώνη Λυκουρέση και ένα μεγάλο μπράβο στον Ιάκωβο Κονιτόπουλο που διηύθυνε και συντόνισε όλα τα καλλιτεχνικά σύνολα. Μπράβο και στην χορωδία του «Ορφέα» και στον μαέστρο Κώστα Τσίντζα που αντιπροσώπευσε τη Λευκάδα επάξια.