Μέρες γεμάτες χορό και τραγούδι θα ζούμε από τώρα και πέρα στη Λευκάδα. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Ορφέα Λευκάδας και του Πήγασου Λευκάδας την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ο Ορφέας πραγματοποίησε τη φετινή παράσταση παιδικού χορευτικού την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Λευκάδας. Πλήθος κόσμου ήρθε να απολαύσει και να θαυμάσει την νέα γενιά του Ορφέα. 100 ήταν συνολικά τα παιδιά που πλημμύρισαν το πατάρι και χάρισαν σε όλους μια βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδι με έθιμα της Άνοιξης απ` όλη την Ελλάδα. Τις καρδιές όλων όμως κέρδισαν άλλη μια φορά τα μικρά ταλέντα του παιδικού τμήματος, όπου και αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι από μικρή ηλικία να έρχεται κανείς σε επαφή με τον χορό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στην υπεύθυνη του παιδικού τμήματος κα Δήμητρα Χατζηπαπά. Ο χορός δεν είναι μόνο φιγούρες και βήματα, είναι ένας ζωντανός οργανισμός με δική του ζωή και ιστορία. Ο παραδοσιακός χορός και το δημοτικό τραγούδι αποτελούν από τα σημαντικότερα και πιο ζωντανά στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού. Οι απλοί άνθρωποι δεν χορεύουν για να κάνουν τέχνη, αλλά για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να δείξουν τον πόνο τους, τη χαρά τους, το θρησκευτικό τους συναίσθημα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία η πρόεδρος του Ορφέα κα Μαρία Ρούσσου.

quotes
Τις καρδιές όλων όμως κέρδισαν άλλη μια φορά τα μικρά ταλέντα του παιδικού τμήματος, όπου και αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι από μικρή ηλικία να έρχεται κανείς σε επαφή με τον χορό.

Στην Λευκάδα είμαστε πολύ τυχεροί γιατί υπάρχουν τα πολιτιστικά μας σωματεία τα οποία το κάθε ένα με το δικό του τρόπο ανταποκρίνονται σε αυτή την αποστολή. Η σκυτάλη πήγε στη συνέχεια στον σύλλογο «Πήγασος Λευκάδας» και στην 8η Διήμερη Χορευτική Παράσταση του Ομίλου με θέμα «… Κάμετε τόπο στον χορό…» που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουνίου 2014, στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας. Εξίσου μεγάλη ήταν και εδω η προσέλευση του κόσμου και όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση. Συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια στη δασκάλα του χορευτικού κα Ερμιόνη Γρηγόρη και στους χορευτές για την πολύ πετυχημένη εμφάνισή τους.

Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται σιγά σιγά στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα όσα έχει σχεδιάσει το Πνευματικό Κέντρο φέτος για το πολιτιστικό καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι ποιοτικό και διαφορετικό! Ούτως η άλλως με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής είναι βέβαιο ότι θα επέλθουν και σημαντικές αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη!