Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας η ετήσια παράσταση της Μουσικής Σχολής – Μαντολινάτας και παιδικής χορωδίας του μουσικοφιλολογικού ομίλου Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937». Για άλλη μια χρονιά ο Ορφέας Λευκάδας κάνει την διαφορά και το αποδεικνύει με την εκδήλωση της μουσικής σχολής. Πλήθος κόσμου ήρθε να απολαύσει και να θαυμάσει όλα παιδιά, τα οποία μαζί με τους δασκάλους τους και με πολύ μεράκι και αγάπη για την τέχνη κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα.

quotes
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που όχι απλώς αναστήθηκε αλλά δημιουργήθηκε και παιδική χορωδία την οποία ξεκίνησε αφιλοκερδώς η δασκάλα των παιδιών, κα Ελένη Περδικάρη με πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, όπως τόνισε η πρόεδρος του Ορφέα κα Μαρία Ρούσσου, μιας και για πολλά χρόνια η μουσική σχολή και η μαντολινάτα του Ορφέα είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους. Όπως είπε η πρόεδρος: «Πριν ενάμιση χρόνο ξανασυζητήσαμε στο συμβούλιο να στηθεί η μουσική σχολή και φαινόταν ένα όνειρο άπιαστο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που όχι απλώς αναστήθηκε αλλά δημιουργήθηκε και παιδική χορωδία την οποία ξεκίνησε αφιλοκερδώς η δασκάλα των παιδιών, κα Ελένη Περδικάρη με πολύ μεγάλη επιτυχία.» Η κα Ρούσσου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους δασκάλους της σχολής, και τόνισε φυσικά και τη σημαντική δουλειά των υπεύθυνων καθηγητών του Ομίλου, κας Βανέσας Αθανασίου – βιολί, κου Δημήτρη Γιαννικόπουλου – κιθάρα, κας Μαρίας Γιαννικοπούλου – κιθάρα, κας Ελένης Περδικάρη – πιάνο και παιδική χορωδία.

Επίσης ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο και τον Διευθυντή του κο Άγγελο Βλάχο που φιλοξένησαν την παράσταση τονίζοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη χώρων στην Λευκάδα και απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και τους ενδιαφερόμενους για την πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας να εργαστούν ενωμένα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το πολυπόθητο θέατρο της Λευκάδας. Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει εδώ να δείξει δείγμα γραφής και να προχωρήσει αυτό το θέμα άμεσα, μιας και είναι σοβαρό για το μέλλον του πολιτισμού του τόπου μας. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με την χορωδία της μουσικής σχολής που συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους, δασκάλους και γονείς. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους τους. Στο σημείο αυτό να θίξουμε και ένα μικρό θέμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σίγουρα συμφωνούμε όλοι. Να αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις ακολουθώντας τουλάχιστον κάποιους βασικούς κανόνες. Δηλ. χωρίς να κάνουμε θόρυβο με οποιοδήποτε τρόπο και χωρίς να κυκλοφορούμε μέσα στην αίθουσα εκτός βέβαια αν είναι άμεση ανάγκη! Αυτά είναι η μικρότερη δυνατή ένδειξη σεβασμού για την προσπάθεια δασκάλων και παιδιών που έχουν το άγχος τους και την αγωνία τους και βρίσκονται επί σκηνής.